Hjemmelaget potetgull med Chevré

Mange potetgull man kjøper i butikk har løkpulver eller hvitløk i krydderblandingen sin. Ønsker du å være helt sikker på at du ikke får i deg noe magen ikke tåler kan du holde deg til kjøpepotetgull med salt og pepper – eller lage din egen variant. Her får du min oppskrift på potetgull med Chevré (farlig godt).

Porsjoner: cirka 170 gram chips

Ingredienser:
1 stor søtpotet *
2-4 små poteter
1 ts salt
100 gram Chevré
1 neve fersk rosmarin
1 ts salt
1 ts pepper
1 dl olivenolje

* Søtpotet er høy FODMAP ved 140 g.  Jeg har brukt en blanding mellom søtpotet og Amadine poteter for å variere smaken litt. Ønsker du å spise mye potetgull kan du erstatte søtpoteten med 1-2 vanlige poteter. 

Slik gjør du:
Skyll poetene godt. Ønsker du å fjerne skallet gjør du det, personlig synes jeg det gir en god smak å beholde det på. Skjær potetene i så tynne og jevne skiver du klarer, cirka 2 mm tykke.

Legg potetskivene i en kjele med iskaldt vann og rør inn 1 ts salt. Sett kjelen til koking. I det øyeblikket det koker tar du de av platen og heller av vannet over et dørslag. La potetskivene ligge å renne fra seg og lufte seg i dørslaget mens du forbereder resten.

Forvarm ovnen til 200 grader.

Skjær av kanten/skorpen på osten og del den i mindre biter. Ha bitene med Chevré i en liten kjele. Sett kjele på medium varme mens du hele tiden røren til osten har smeltet. Hakk opp rosmarin og bland inn i osten med salt og pepper.

Hell potetskivene tilbake i kjelen igjen eller i en litt større bolle. Hell olivenolje og osteblandingen over og rør godt. Jeg bruker hendene for å forsiktig gni smakene godt inn i hver potetskive.

Dekk to stekebrett med bakepapir og fordel potetskivene ut over.  Stek i midten av ovnen i 20 minutter. La de ligge å avkjøle seg en times tid før du spiser de.


Print Friendly and PDF