Enkel omelett med sennep og ramsløk

Enkel omelett med sennep og ramsløk

Foto av omelett stekt i stekepanne på bål.

Foto av omelett stekt i stekepanne på bål.

Parklivet nærmer seg med stormskritt og det gjør også tiden for teltturer, kanoturer og generelt turer ut i naturen. Å spise magevennlig mat på tur er ikke et problem, det krever bare litt forberedelser. Her får dere oppskrift på en enkel omelett, som passer like godt å lage hjemme på stekeovnen som på et stormkjøkken eller bål i naturen.

Porsjoner: 2 porsjoner

Ingredienser:

  • 4 egg

  • 4 skiver skinke

  • 1,5 dl revet gulost

  • 1 ts Dijon sennep

  • ½ ts tørket ramsløk 

  • salt og pepper

  • 4 ss vann (gjerne med kullsyre)

Slik gjør du:

Skal du ut på tur egner denne oppskriften seg godt til å lage hjemme på forhånd. Finn frem et tett glass, en flaske eller en boks som du kan ha røren over i og ta med deg.

Skjær skinken i små biter eller strimler. Bland så skinkebitene sammen med de andre ingrediensene i en bolle og visp godt. Hell omelettrøren over i en en egnet beholder for å ha med på tur.

Dersom du vil ha en ekstra luftig omelett er mitt ”magiske triks”  å bruke vann med kullsyre i. Dette gir omeletten et ekstra litt løft, slik at den blir ekstra fluffy og saftig. Siden kullsyren fort forsvinner må dette tilsettes rett før den skal stekes. Om du skal ta med omelettrøren ut på tur kan du derfor velge å bruke vanlig vann på forhånd, eller vente med å tilsette Farris til du skal i gang med stekingen.

Omeletten heles i en stekepanne og stekes over middelssvak varme i rundt 10 minutter. Tiden avhenger selvsagt av om du bruker stormkjøkken, bål eller stekeovn, men når omeletten begynner å bli matt og  fast er den ferdig.

Omeletten smaker godt med nøtterundstykker eller Caprese salat til.


Havrekjeks

Enkel, rask og saftig kyllingsalat

0