Festkake!

Når man skal lage kaker er det bare fantasien som setter grenser, men det kan være greit å ha noen basis oppskrifter å forholde seg til. Her får dere mine for sukkerbrød og kremfyll. Du kan velge å lage dobbel porsjon med kremfyll og bruke en sprøytepose til å dekorere kaken med dette, eller du kan gjøre som meg – å trekke kaken med marispanlokk.

Porsjoner: 1 kake á 22 cm

Ingredienser:

Sukkerbrød:
4 egg
125 g sukker
65 g glutenfri melblanding (jeg brukte TORO lys)
65 g havremel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Krem fyll:
100 g smør, mykt/romtemperert
2-3 spiseskjeer limesaft/laktosefri melk/kokosmelk
400 g melis
1 kopp med valgfrie bær

Lokk:
300 g marsipan
elller ferdig marsipanlokk

Slik gjør du:
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Bland de to melsortene, bakepulver og vaniljesukker i en bolle vend dette forsiktig inn i eggedosisen.

Kle en kakeform (22 cm) med bakepapir i bunnen og smør formfett eller smør på sidene. Ha deigen i kakeformen og stek på 180°C i cirka 30-40 min. Bruk en kakenål til å sjekke att den er gjennostekt – den vil også være gylden og karamellfarget på toppen. Skjær langs kantene av formen og vipp sukkerbunen over på en rist der den avkjøles.

Del sukkerbrødet i to.

Ha smør, væske og melis i en bolle eller food prosessor og pisk du får en luftig og fin krem. Bruk en smørekniv til å fordele halvparten av kremen utover bunnen av sukkerbrødet. Fordel  friske bær over kremen før du setter toppen på bunne. Bruk resten av kremen til å smøre et tynt lag på toppen og sidene av kaken.

Kjevl ut marsipanen til en stor rundt flate. Jeg foretrekker å gjøre dette med et bakepapir og strø litt melis som underlag så den ikke klistrer seg til kjøkkenbenken.

Løft forsiktig lokket over kaken, legg på og klem ned langst kantene. Bruk en kniv til å skjære av den overflødige marsipanen rundt kaken.

Pynt med det du selv ønsker! Jeg har malt kaken min med spiselig gullfarge (fås kjøpt på Panduro) og pyntet med små flagg. Du kan også pynte med bær, bruke konditorfarger til å farge marsipanen på forhånd eller dekorere med melisglassur.

Kaken blir bare bedre etter et par dager i kjøleskapet.


Rabarbra- og jordbærsuppe

Peanøtt- og banancookies

0