• Blogg
  • Oppskrifter
  • Nettbutikk
  • Om
  • Kontakt
Menu

Magevennlig mat

  • Blogg
  • Oppskrifter
  • Nettbutikk
  • Om
  • Kontakt

Festkake!

May 10, 2015

Når man skal lage kaker er det bare fantasien som setter grenser, men det kan være greit å ha noen basis oppskrifter å forholde seg til. Her får dere mine for sukkerbrød og kremfyll. Du kan velge å lage dobbel porsjon med kremfyll og bruke en sprøytepose til å dekorere kaken med dette, eller du kan gjøre som meg – å trekke kaken med marispanlokk.

Porsjoner: 1 kake á 22 cm

Ingredienser:

Sukkerbrød:
4 egg
125 g sukker
65 g glutenfri melblanding (jeg brukte TORO lys)
65 g havremel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Krem fyll:
100 g smør, mykt/romtemperert
2-3 spiseskjeer limesaft/laktosefri melk/kokosmelk
400 g melis
1 kopp med valgfrie bær

Lokk:
300 g marsipan
elller ferdig marsipanlokk

Slik gjør du:
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Bland de to melsortene, bakepulver og vaniljesukker i en bolle vend dette forsiktig inn i eggedosisen.

Kle en kakeform (22 cm) med bakepapir i bunnen og smør formfett eller smør på sidene. Ha deigen i kakeformen og stek på 180°C i cirka 30-40 min. Bruk en kakenål til å sjekke att den er gjennostekt – den vil også være gylden og karamellfarget på toppen. Skjær langs kantene av formen og vipp sukkerbunen over på en rist der den avkjøles.

Del sukkerbrødet i to.

Ha smør, væske og melis i en bolle eller food prosessor og pisk du får en luftig og fin krem. Bruk en smørekniv til å fordele halvparten av kremen utover bunnen av sukkerbrødet. Fordel  friske bær over kremen før du setter toppen på bunne. Bruk resten av kremen til å smøre et tynt lag på toppen og sidene av kaken.

Kjevl ut marsipanen til en stor rundt flate. Jeg foretrekker å gjøre dette med et bakepapir og strø litt melis som underlag så den ikke klistrer seg til kjøkkenbenken.

Løft forsiktig lokket over kaken, legg på og klem ned langst kantene. Bruk en kniv til å skjære av den overflødige marsipanen rundt kaken.

Pynt med det du selv ønsker! Jeg har malt kaken min med spiselig gullfarge (fås kjøpt på Panduro) og pyntet med små flagg. Du kan også pynte med bær, bruke konditorfarger til å farge marsipanen på forhånd eller dekorere med melisglassur.

Kaken blir bare bedre etter et par dager i kjøleskapet.


Tilbake til oppskrifter

Oppskriftsregister / søk

Print Friendly and PDF
In Dessert Tags kake, marsipan, fest, lavfodmap, havre
← Rabarbra- og jordbærsuppePeanøtt- og banancookies →
15230617_10157823751150471_3229165228081822734_n.jpg

Hei!
Det er jeg som er Julia - velkommen til min blogg. 

Her kan du få en sniktitt på mitt liv med fokus på mat (glutenfritt og lavFODMAP), kreative prosjekter av ymse art og familielivet på bydga sammen med min mann Espen, sønn Vetle og to linselus av noen katter. 

På toppen av det hele har jeg også Crohn sykdom som kan by på mange utfordringer i hverdagen. På denne bloggen deler jeg derfor både oppturer og nedturer fra mitt liv. 

Jeg håper du vil lese, og lurer du på noe er det bare å legge igjen en kommentar. 

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram!

// Julia

annonse-ikon.jpg

Kjøp Magevennlig bakst her!    LavFODMAP - Magevennlig bakst   Boken med 72 glutenfrie, laktosefrie og lavFODMAP oppskrifter på kaker, søt bakst og salt bakst.

Kjøp Magevennlig bakst her!

LavFODMAP - Magevennlig bakst
Boken med 72 glutenfrie, laktosefrie og lavFODMAP oppskrifter på kaker, søt bakst og salt bakst.

Kjøp magevennlig Mat her!

LavFODMAP -
Magevennlig mat
 
Kokeboka for deg som har sensitiv mage, irritabel tarm eller matintoleranser.


Last ned matvaretabell her!


mail-ikon.jpg

Meld deg på nyhetsbrev!

annonse-ikon.jpg

Powered by Squarespace