• Blogg
  • Oppskrifter
  • Nettbutikk
  • Om
  • Kontakt
Menu

Magevennlig mat

  • Blogg
  • Oppskrifter
  • Nettbutikk
  • Om
  • Kontakt

Rabarbra- og jordbær saus

August 7, 2015

Det er så mye godt man kan lage av sommerens friske bær! Denne gangen har jeg laget en søt og frisk saus med rabarbra og jordbær som passer perfekt på is og i desserter. I boken lavFODMAP – Magevennlig mat vil dere også finne min oppskrift på bringebær coulis og hvordan denne kan brukes til både desserter og drinker.

Porsjoner: ca. 8 dl saus

Ingredienser:
2-3 store stilker/ 5 dl små biter av rabarbra
1 ½ kurv friske jordbær
2 dl sukker
1 dl vann
½ vaniljestang
1 ts sitronsaft

Slik gjør du:
Start med å vaske og rense rabarbra og jordbær. Skjær begge i små biter. Har du ikke stavmikser bør du sørge for at rabarbrabitene er ekstra små, så del gjerne stilken på langs før du igjen skjærer tynne skiver på tvers.

Finn en medium-stor kjele og legg rabarbraen i. Bland inn sukker og vann, og la det småkoke jevnt i ca. 5 -10 minutter. Rabarbraen skal da være myk. Del en halv vaniljestang på langs og skrap ut frøene. Ha både frøene og vaniljestangen i kjelen med rabarbraen.  Hell i jordbærene og kok vider i 20 – 30 minutter. Fjern skummet som legger seg på toppen av gryta underveis. Blandingen skal etter hvert bli tykkere.

Når blandingen har kokt ned, og fått en litt tyktflytende konsistens, tar du den av platen og lar den kjøle seg ned. Smak til med et par dråper sitron. Fjern vaniljestangen og bruk en stavmikser for å kutte opp resten av fruktkjøttet slik at du får en jevn og fin coulis.

Dersom du ønsker en fin coulis kan du tilslutt bruke et dørslag eller en sil til å helle sausen gjennom for å fjerne siste rest av fruktkjøtt og jordbærsteiner. Du får da en fin og tykk, saus/pure. Sausen, som smaker like godt med fruktkjøttet som uten, er nydelig på is og i desserter.

Rabarbra- og jordbærsausen holder fint i kjøleskapet 4-5 dager.


Tilbake til oppskrifter

Oppskriftsregister / søk


Blogglistenhits
In Tilbehør og snacks Tags saus, dessertsaus, jordbær, rabarbra, vanilje, sommer
← Julias søte kaos (aka Eton mess)Klassiske marengs →
15230617_10157823751150471_3229165228081822734_n.jpg

Hei!

Jeg heter Julia Døhlen Edin, er designer og kulturjournalist og kokebokforfatter. 

Jeg er egentlig en sprudlende kreativ og utadvent jente, men har en lumsk og til tider dramatisk sykdom som kan påvirke meg mye.

På denne bloggen deler jeg derfor  min hverdag med både opp og nedturer med Morbus Crohns og irritabel tarm, mine beste magevennlige oppskrifter, innblikk i min travle hverdag med mann (Espen), barn (Vetle 1,5 år), to gale katter, livet på landet og ting jeg brenner for og jobber med - som tekst, foto og design.

Jeg håper du vil lese, og lurer du på noe er det bare å legge igjen en kommentar. 

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram!

// Julia


  Kjøp Magevennlig bakst her!    LavFODMAP - Magevennlig bakst   Boken med 72 glutenfrie, laktosefrie og lavFODMAP oppskrifter på kaker, søt bakst og salt bakst. 

Kjøp Magevennlig bakst her!

LavFODMAP - Magevennlig bakst 
Boken med 72 glutenfrie, laktosefrie og lavFODMAP oppskrifter på kaker, søt bakst og salt bakst. 

Kjøp magevennlig Mat her!

LavFODMAP -
Magevennlig mat
 
Kokeboka for deg som har sensitiv mage, irritabel tarm eller matintoleranser.


Last ned matvaretabell her!


mail-ikon.jpg

Meld deg på nyhetsbrev!

Powered by Squarespace