Bringebærfromasj med friske frukter

Inneholder annonselenke

For noen dager siden la Fru Timian ut oppskriften på bringebærgelefromasj med friske frukter på sin blogg. Jeg som elsker både fromasj, frukt og bringebær klikket inn på den flere ganger og klarte bare ikke å legge den fra meg – jeg måtte simpelthen lage den, og den ble akkurat så god som jeg håpet! Her får dere derfor min variant, sterkt inspirert fra Fru Timian, men med mindre og større endringer her og der for å få den til å bli lavFODMAP og ekstra saftig og fruktig.

Porsjoner: 4

Ingredienser:
2dl bringebærpure (til dette trenger du ca. 300 gram frosne bringebær)
2dl vann
1 pk bringebærgele
1 appelsin
20 steinfrie druer
3 dl laktosefri fløte
80 g dronningsjokolade eller laktosefri sjokolade

Slik gjør du:
Start med å lage bringebærpureen. Bruker du frosne bringebær bør de tines en stund først, men du kan også fint ha de i en kjele og røre til de er tinte. Når du har en lunken blanding av bringebær bruker du en stavmikser til å lage puré. Sil deretter pureen gjennom en sil, slik at du fjerner alle frø. Sett til side og la den kjøle seg ned.

Kok opp vann og rør ut bringebærgelen. Bland sammen med 2 dl av pureen. Sett i kjøleskapet og la den kjøle seg ned til den begynner å stivne.

I mellomtiden kan du kutte opp fruktene og sjokoladen i små biter. Visp kremen til en luftig og fast konsistens (men ikke pisk for lenge – du vil ikke ha smørsmak på fromasjen din).

Tilsett 4 dl av den avkjølte bringebærblandingen i kremen og rør forsiktig inn frukt og sjokolade biter. Spar gjerne noe til pynt på toppen. (Får du bringebærblanding til overs kan du tilsett litt mer vann i den og ha den i glass –da får du en deilig bringebærgele noen timer etter).

Hell fromasjblandingen over i dessertglass eller en stor bolle og sett i kjøleskapet minimum 4 timer før servering.

Tips: Bruk frukter du liker og tåler, eller dropp all frukt og nyt bringebærfromasjen som den er.


Marengsegg med sitronkrem

Marengsegg med sitronkrem

Bounty-biter

0