Saftig glutenfri sjokoladekake med bringebær og kremost

Magevennligmat-sjokoladekake.jpg

Jeg elsker både sjokolade og bringebær - særlig sammen, og i denne kaken blir disse to akkompagnert av kremost – en uslåelig kombinasjon som gir en skikkelig god og saftig kake!

Du trenger:
125 g mørk sjokolade
125 g smør
4 egg
175 g sukker
250 g glutenfri melblanding (for eksempel Toro glutenfri kakemiks)
1 klype salt
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
150 g kremost (laktosefri)
150 g friske bringebær (eller tinte frosne bær, hell av saften)

Slik gjør du:
Smelt smør i en liten kjele over middels varme. Når alt har smeltet trekker du kjelen av platen og tilsetter sjokoladen i biter. Rør forsiktig til sjokoladen har smeltet.

Visp sammen 3 av eggene og sukkeret i en bolle. Hell i sjokolade- og smørblandingen, mens du rører godt. Blande deretter i glutenfritt mel, bakepulver, salt og 1 ts av vaniljesukkeret inn i røren. Bland det godt sammen og vend til slutt inn bringebærene. Hell røren over i en springform – denne oppskriften passer til en form på 22 cm eller til to mindre.

Ha kremosten i en skål og sett den noen sekunder i mikroen til den blir myk og lett å røre i. Tilsett det siste egget og 1 ts vaniljepulver til osten. Rør det godt sammen. Hell osteblandingen over sjokoladekakerøren i springformen. Bruk en skje til å vende det forsiktig inn i topplaget av sjokoladerøren. Om du ikke vender for mye kan du få et fint marmormønster på toppen av kaken.

Stek i midten av ovnen på 200 grader i 30 – 40 minutter. Ta kaken ut, la den hvile på rist til den er avkjøl og nyt den deretter som den er eller med friske bær!


Pekanipan

Pekanipan

Cookies med karamell, sjokolade og pekannøtter!

0