Brownie med bringebærmousse (gluten- og laktosefri)

 

Denne kaken har en deilig seig, tung og søt brownie bunn, som blir den perfekte kombinasjonen til den syrlige, friske og lette bringebærmoussen på toppen. 

Porsjoner: 1 stor kake i springform (24 cm)

Ingredienser:
150 g mørk sjokolade (bruk dronning sjokolade eller laktosefri)
125 g smør/melkefri margarin
3 egg
175 g sukker
100 g søt glutenfri melblanding eller Toro fin kakemiks
1 ts bakepulver
1/2 ts vaniljesukker
100 g bringebær*

300 g bringebær*
2 ss sukker
2 ts vaniljesukker
100 g laktosefri kremost
2 ss melis
3 plater gelatin
2,5 dl laktosefri kremfløte

Friske bringebær til pynt

*Jeg har brukt frosne bær fra hagen, men har da latt de tine helt og helt av det meste av den overflødige saften (drikk den gjerne – den er syrlig og god).

Slik gjør du:
Del den mørke sjokoladen i biter og smelt smøret i en liten kjele på middelsvarme. Når smøret er flytende trekker du kjelen vekk fra platen og tilsetter sjokoladen. Rør forsiktig til sjokoladen har smeltet.

I en annen bolle visper du sammen egg og sukker for hånd. Hell i sjokolade- og smørblandingen mens du rører godt. Bland glutenfritt mel og bakepulver lett og hell det deretter inni røren, litt av gangen, mens du hele tiden rører godt.

Smør eller kle en rund springform med bakepapir. Hell røren i formen og fordel den jevnt utover med en slikepott. Dryss bringebærene over og dytt de litt ned i røren. Steke brownien i midten ovnen på 200 grader i cirka 40 minutter. Blir kaken veldig mørk på toppen kan du dekke den med alumniumsfolie slik at den ikke blir brent. Kaken skal fortsatt virke myk og fuktig i midten når den er ferdig, men den skal ikke være rennende og den skal ha fått et stiv lag på toppen. Avkjøl kaken helt.

Bringebærmoussen lager du ved å legge gelatinplatene i kaldt vann. Kok bringebærene med sukker i ca. 10 minutter til de faller sammen. Bruk så en sil til å mose ut saften og fruktkjøttet av bærene. Kast deretter alle frøene som blir igjen.

Klem ut vannet av gelatinplatene og rør de inn i de varme bringebærene. 

I en bolle visper du kremfløte med melis til du har en stiv krem. Rør inn kremost og vaniljesukker, og til slutt bringebærblandingen. Hell bringebærmoussen over den kalde browniebunnen og sett i kjøleskapet – minimum 30 minutter før den serveres. Pynt med friske bringebær og nyt! 


Eksotiske boller (uten egg, hvete og melk)

Kokoskake med lime

0