Glutenfritt havrebrød med kremost

Glutenfritt havrebrød med kremost

Foto av glutenfritt havrebrød oppskåret på trefjøl.

Foto av glutenfritt havrebrød oppskåret på trefjøl.

Dette er «hands-down» det beste glutenfrie brødet jeg har bakt. Det holder seg saftig lenge, har en sprø skorpe og en myk kjerne inni. Med havrebrød-miksen fra Toro som utgangspunkt og med chia-frø, solsikkekjerner og kremost blir dette er smakfullt og sunt brød!

Ingredienser: 

  • 4 dl lunket vann

  • 1 ss brunt sukker

  • 1/2 pose tørrgjær

  • 1 pose Toro glutenfritt havrebrød

  • 1 neve solsikkekjerner eller andre frø/nøtter

  • 1,5 dl naturell, laktosefri yoghurt

  • 1 dl/ 80 g (laktosefri) kremost - jeg har brukt snøfrisk

  • 1 ss chiafrø

Slik gjør du: 

Bland lunkent vann med sukker og 1/2 pose med gjær. La det stå noen minutter til du ser at det begynner å boble og lukte av gjæren. Da vet du at det er liv i den. 

Ha alle de andre ingreidensene sammen i en kjøkkenmaskin med eltekrok/k-krok. Tilsett gjær-vesken litt etter litt mens du lar kroken gå. La den eltes i 5-minutter. 

Smør eller trekk en brødform (min er 2 liter) med bakepapir. Et lite triks er å holde bakepapiret under lunket vann og krølle det sammen. Da blir det mykere og lettere å forme i brødformen.

Hell deigen/røren (den er ganske løs) over i brødformen, dekk den til med et fuktig håndkled eller plast og la den stå et lunt sted i ca. 1 time. 

Stek brødet på nest-nederste rille i ovnen på 220 grader i 60 minutter. Bruk en strikkepinne/bakepinne til å sjekke at det ikke sitter deig igjen på pinnen. Om du får litt grums på pinnen er den gjennomstekt, men ikke mye. Skorpen skal være hard og gi en hul lyd når du banker på den.

La brødet hvile på rist til det er romtemperert før du skjærer det opp. Holder seg opptill 3 dager i kjøleskap, men fungerer utmerket å fryse og varme opp igjen i mikro, ovn eller brødrister. 

Enjoy!
//Julia

Magevennlig sjokoladepålegg med pekannøtter

Magevennlig sjokoladepålegg med pekannøtter

Gluten- og laktosefrie lussekatter med salt karame

Gluten- og laktosefrie lussekatter med salt karame

0