Pavlova med pasjonsfrukt og mascarponekrem

Magevennligmat_pavlova-med-pasjonsfrukt-og-maskarpone-3.jpg

Pavlova er en veldig populær kake og ikke uten grunn: Den er lett å lage, smaker utrolig godt og den er helt uten mel. I denne varianten har jeg laget en pasjonsfrukt-curd for å få et syrlig lag på den søte bunnen. Deretter har jeg et lag med en lett krem med mascarpone, og til slutt har jeg toppet kaken med friske bær. En uslåelig smakskombinasjon!

Porsjoner: ca. 10

Ingredienser:
Bunn:

6 eggehviter (romstempererte)
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
2 ts maizena
1 ts vaniljesukker*
*jeg bruker Tørsleffs ekte vaniljesukker. Den kan gjøre pavlovaen litt gulere enn med Freia vaniljesukker, men smaker desto bedre!

Topping:  
1 porsjon pasjonsfruktcurd
3 dl laktosefri kremfløte
1 ss melis
150 g Maskarpone

Pynt:
Bruk det du liker og tåler. Jeg har brukt lavFODMAP bær som blåbær, jordbær og physalis/Barbadoslykt, og pyntet med blader av sitronmelisse.

*jeg bruker Tørsleffs ekte vaniljesukker. Den kan gjøre pavlovaen litt gulere enn med Freia vaniljesukker, men smaker desto bedre!

Slik gjør du:
Har du ikke allerede laget pasjonsfruktcurd bør du begynne med det. Denne kan stå i romtemperatur mens du lager resten av kaken, eller du kan lage den i god tid i forveien og la stå i kjøleskapet.

Ha eggehviter i en helt ren bolle til en kjøkkemaskin. Jeg bruker ballongvisp og setter den på middelshastighet. La den vispe til du får et fluffy skum av eggene. Tilsett hvitvinseddikk, litt av gangen og fortsett å visp.

Bland sukker, maizena og vaniljesukker og tilsett dette til eggeskummet. Vips videre til du har et seigt og blankt skum/marengs, som holder formen.

Finn frem et stekebrett med bakepapir og bre marengsen utover. Jeg har laget min som en rund variant, men du kan også bre den utover som en stor firkant/langpanne.

Stek i midterste rille av ovnen på 120 grader varmluft i ca. 90 min. Når kaken er ferdigstekt tar du den ut og lar den avkjøles helt på rist dersom du liker den litt seig i midten, eller du kan la den stå i ovnen til ovn og kake er avkjølt – da blir den hakket mer gjennomstekt.

 Når kaken er kald smører du først på et lag med pasjonsfruktcurd.

Visp deretter krem av kremfløte og melis. Når kremen har en fin og tykk konsistens tilsetter du mascarponen og blader dette godt sammen. Bre kremblandingen over pasjonsfruktcurden på kaken.

Pynt med ønskede bær og frukter og server!

TIPS: Denne kaken kan også enkelt lages helt melkefri - bruk da 3 bokser kokosmelk som du har kaldt i kjøleskapet. Hell av kokosvannet og bruk kun kremen som legger seg på toppen. Pisk denne i ca. 5 min med en spiseskje melis til du får en fin krem. 


Kokos- og sitronkake (korn-/gluten- og melkefri)

Pasjonsfruktcurd /pasjonsfruktkrem

Pasjonsfruktcurd /pasjonsfruktkrem

0