(Glutenfri) Banansplitt-rullekake

Bildebeskrivelse: Nærbilde av rullekake med jorbærkrem inni og sjokalde, jordbær og banan i skiver oppå.  (Ikke verdens beste bilde, men det er kanskje verdens beste kake!

Bildebeskrivelse: Nærbilde av rullekake med jorbærkrem inni og sjokalde, jordbær og banan i skiver oppå.
(Ikke verdens beste bilde, men det er kanskje verdens beste kake!

Rullekake er for meg en skikkelig sommerkake, særlig om man har plukket bære til å ha som fyll selv. Men i år fant vi lite med bær på hytta, så i stedet laget jeg denne banansplitt-varianten med en deilig fyldig krem. I den klassiske rullekake-deigen har jeg tilsatt litt kanel og muskat for ekstra smak. Kan serveres avkjølt eller frossen.

Porsjoner: 1 stor kake/ca. 8 porsjoner

Ingredienser, krem:

  • 2 bananer (jo mer modne de er jo mer smak – men også høyere innhold av FODMAP.)

  • 1 kurv frisk jordbær

  • 3 dl (laktosefri) kremfløte

  • 3 ss sukker

  • Ca. 100 g. Laktosefri kremost 

Ingredienser, kaken:

  • 3 egg

  • 1,5 dl sukker

  • 125 g glutenfri melblanding*

  • 1 ts bakepulver

  • 1 klype salt

  • ¼ ts malt kanel

  • ¼ ts malt muskat 

Pynt:

  • Noen skiver bananer

  • 3-4 jordbær

  • ½ plate mørk sjokolade

*Jeg har brukt Semper sin lyse melblanding denne gangen

Slik gjør du:
Start med å lage kremen. Skrell bananene og mos de med gaffel eller kjøkkenmaskin. La det være igjen et par skiver til pynt. Vask jordbærene og del de i små biter. La 3-4 jordbær være igjen til pynt.

Pisk kremfløten og sukker til stiv krem. Tilsett deretter kremost og bananene, og rør forsiktig inn. Vend tilslutt jordbærbitene i og sett kremen i kjøleskapet mens du lager resten.  

Kaken: Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Bland mel, bakepulver, salt, kanel og muskat sammen, og vend dette forsiktig inn i eggemassen. Stryk ut i en langpanne kledd med bakepapir og pass på å få jevn tykkelse. 

Stek på 210 grader i 5-7 minutter eller til den begynner å bli gylden på toppen. Ta kaken ut av ovnen og la den hvile et par minutter på stekebrettet. Legg et fuktig håndkle på kjøkkenbenken med et nytt bakepapir over. Hvelv kakebunnen over på det nye bakepapiret og dra av det gamle. Dekk med nok et fuktig håndkle og la det hvile til kaken er romtemperert.

Når kaken er avkjølt smører du et jevnt lag med kremen over den ene siden av kaken. Rull forsiktig kaken sammen og stram den sammen med håndkleet. Sett kaken over på et kakefat med skjøten ned.

Om du ønsker en ekstra kald kake kan du legge den i fryseren frem til servering. Da kan du ta den opp litt før og få en kald men myk kake, eller servere den rett fra fryseren som en is-rullekake.

Knekk ½ sjokoladeplate i små biter og smelt over vannbad eller i mikrobølgeovn. Smør på toppen av kaken og pynt med skiver av bananer og jordbær.


Glutenfri og melkefri Pizzabunn (tykk bunn)

Glutenfri og melkefri Pizzabunn (tykk bunn)

Rabarbrakake med yoghurt

0