Denne uken står det tre nye oppskrifter på menyen som jeg publiserer litt etter hvert. Det er en deilig blanding av enkle og smaksrike retter denne uken som passer utmerket for travle dager. Oppskriftene er en kombinasjon av de du finner her på siden og fra boken min LavFODMAP - Magevennlig mat. Husk at du kan høre mer om Magevennlig mat og lavFODMAP dietten når jeg holder foredrag ved Sykehuset i Telemark, onsdag 14.oktober kl. 18.00 og på Litteraturhuset i Bergen på lørdag den 17. oktober kl. 15.00 Jeg håper vi sees i løpet av uka!
Mandag
Frokost: Pina colada smoothie (oppskrift s. 49 i boka) + energikule.
Lunsj: Lunsjmuffins (se oppskrift s. 53 i boka)
Middag: Enkel restepizza. Kjøp glutenfrie tortillas og start uken med å rydde opp i kjøleskapet. Bruk det du har eller selv vil ha på av fyll. Toppes med ost. Enkelt og godt!
Tirsdag
Frokost: Glutenfritt brød med valgfritt pålegg
Lunsj: Laktosefri yoghurt med müsli og bær + enegrikule. For oppskrift på musli med appelsin se s. 47i boka.
Middag: Pita gyros med kylling og tzatziki. Lag nok til lunsj dagen etter.
Onsdag
Frokost: blåbær- og vaniljesmoothie (se s. 49 boka)
Lunsj: Pita gyros fra dagen før.
Middag: Pasta med tunfisk og sitron
Torsdag
Frokost: Laktosefri yoghurt med müsli og bær + enegrikule. For oppskrift på musli med appelsin se s. 47 i boka.
Lunsj: Lunsjmuffins (se oppskrift s. 53 i boka)
Middag: Kremet høstsuppe med bacon, serveres med glutenfritt brød og smør.
Stekte risnudler med scampi (se oppskrift s. 81 i boka) Foto: Espen Døhlen
Fredag
Frokost: Bringebæryoghurt med musli. For oppskrift på musli med appelsin se s. 47i boka.
Lunsj: Glutenfritt brød med valgfritt pålegg.
Middag: Stekte risnudler med scampi (se oppskrift s. 81 i boka)
Eclair med vaniljekrem og sjokolade (oppskrift kommer) Foto: Julia Edin
Lørdag
Frokost/ Lunsj: Posjerte egg med salt og pepper på glutenfritt brød med ferskpresset appelsinjuice til.
Middag: Ovnsbakt kylling med chévre og rotgrønnsaker (se oppskrift s. 77 i boka)
Dessert: Eclair med vaniljekrem og sjokolade (oppskrift kommer)
Søndag
Frokost/lunsj: Bananvafler med bokhvete (se oppskrift s. 55 i boka) med smør, spekeskinke og gulost.
Middag: Spinatpai (se oppskrift s. 91 i boka). Lag nok til lunsj dagen etter.
Ha en fin uke!
// Julia
God mandag!
Her kommer ukens meny, litt forsinket. Grunnen er ganske enkelt at vi hadde et veldig hyggelig julebord her hjemme i helgen – så etter flere dager med matlagning og feiring var jeg helt tom for energi i går. Men nå er det ny uke, nye oppskrifter og innspurten til jul! Jeg håper dere har det bra alle sammen og at dere ikke opplever for mye krøll med magen etter julebord og førjulsstress (husk at du kan lese mine beste tips til hvordan du kan ta vare på deg selv i førjulsstria her).
Oppskriftene i denne ukemenyen finner du her på siden og eller i boken min LavFODMAP - Magevennlig mat. Ha en fin uke! // Julia