Magevennlig mat

View Original

Myntonade

Dette er en enkelt, forfriskende og deilig drink som jeg har eksperimentert meg frem til. Det er en blanding mellom en alkoholfri Mojito og en limonade - altså en drink full av frisk mynte som jeg har kaldt myntonade! Til denne drinken trenger du myntesirup, oppskriften får du hos Mat på Bordet. Jeg har brukt tonic water i min variant, fordi jeg liker den bitre kontrasten dette gir til den søte myntesirupen, men jeg vil tro at denne Myntonaden smaker like godt med farris eller vann også. 

Porsjoner: 2 glass

Du trenger:

  • 20 mynteblader

  • 1,5 dl myntesirup

  • 3-5 ss sitronsaft

  • ½ tonic water

  • isbiter

Slik gjør du:

Start med å vaske og rive myntebladene i små biter. Har du en morter kan du knuse bladene litt i en plast-/stålbolle, slik at du får ut mer av myntesaften. Ha deretter myntebladene (og den lille saften som kommer ut) i en mugge eller fordel de i to glass.

Tilsett myntesirup, sitronsaft og Tonic water. Rør lett med en skje. Tilsett isbiter til glasset/muggen er fult og server med en gang! 


Tilbake til oppskrifter

Oppskriftsregister / søk

See this gallery in the original post