Magevennlig mat

View Original

Påskemüsli med pikekyss!

For meg er påsken en tid da man koser seg minst like mye med lange familiefrokoster som med påskegodt på kvelden. Men en påskefrokost behøver ikke bestå av egg, bacon og juice – det er lov å kose seg med en lett og frisk yoghurt også. Jeg har derfor laget en påskemüsli som smaker både søtt og godt – og med gult innslag!  Den er både glutenfri, helt uten melk og lavFODMAP.

I denne oppskriften får du så mye müsli at det er mer en nok til både å gi bort i påskeegget til andre og til å spise selv!

Porsjoner: ca. 2 liter


Ingredienser:

  • Pikekyss (ca. 150 stk små)

  • 2 stk eggehviter

  • 1 dråpe sitron

  • 120 g sukker

  • ca ½ ts gul konditorfarge 

Müsli:

  • 6 dl havregryn

  • 1,5 dl hakkede valnøtter

  • 1,5 dl hakkede pekannøtter

  • 1/2 dl kokosflak

  • 1/2 dl gresskar kjerner

  • 1/2 dl solsikke kjerner

  • finrevet skall og saften av 1 appelsin

  • 1/2 dl mørk lønnesirup

  • 3/4 dl kokosolje (50 g cocosa)

  • 
1,5 dl tørkede tranebær

  • 1/2 ts salt

  • 1,5 dl tørkede bananer (tilsettes etter at müslien er stekt) 

Slik gjør du, påske-pikekyss:

Pisk eggehvitene, med en dråpe sitron i, til stivt skum. Spe gradvis på med sukker mens du fortsatt visper. Pisk til en blank og stiv marengs. Tilsett da gul konditorfarge til du får en jevn og sterk farge.

Ha marengsen over i en (stor) sprøytepose med stjernetupp. Jeg har brukt tupp nr. 852 fra Wilton. Finn frem to stekebrett dekket med bakepapir. Lag små pikekyss med litt mellomrom mellom hver.

Stek begge brettene i ovnen samtidig ved 100 grader. Stekes til pikekyssene er tørre, ca. 1 time, men bytt plass på brettene midtveis. La dem gjerne avkjøle seg i ovnen med døren på gløtt over natten.  

Slik gjør du, mülis:

Bland alle ingrediensene i en bolle, unntatt de tørkede bananene. Bre müsliblandingen utover et stekebrett med bakepapir på. Stek müslien i ovnen på 170 grader, i ca. 20 -25. minutter til den har en gyllen farge. Det kan lønne seg å røre rundt i müslien underveis, slik at det blir stekt jevnt.

La den ferdigstekte müslien kjøle seg helt ned før du tilsetter marengs og tørkede bananer. Har noen av marengsene gått i stykker? Knus de i mindre biter og blad de inn i müslien.

Oppbevar i lufttett beholder som for eksempel et stort norgesglass eller en tom iskrem boks.

Vil du gi den bort som påskeegg? Hell over i cellofanposer og knyt igjen med gult bånd, eller i et lite norgesglass med gul sløyfe på.

Server med laktosefri yoghurt og friske bær!


 Tilbake til oppskrifter

Oppskriftsregister / søk