Magevennlig mat

View Original

Gulrotcookies med havregryn og pekannøtter (glutenfri)

Bildebeskrivelse: Foto av flere gulrotcookies med kremtopping og nøttestrø

Gulrotkake er en av mine favorittkaker og nettopp derfor ville jeg teste den i cookie-variant. Med både pekannøtter og havregryn er den bittelitt sunnere enn vanlig gulrotkake, men den smaker veldig godt!

 Porsjoner: 25 medium-store cookies

 

Ingredienser:
Cookies:

  • 200 g romtemperert smør

  • 2,5 dl brunt sukker

  • 1 dl sukker

  • 2 egg

  • Frøene fra ½ vaniljestang eller 1 ts vaniljeekstrakt

  • 4,5 dl glutenfri fin melblanding (denne gangen har jeg brukt Toro fin Kakemiks)

  • 1 ts bakepulver

  • 1 ts malt ingefær

  • ½ ts salt

  • ½ ts malt muskat

  • ½ ts malt nellik

  • 4,5 dl lettkokte (glutenfrie) havregryn

  • 2,5 dl pekannøtter, hakket

  • 3 dl finrevet gulrot

Kremost:

  • 100 g laktosefri kremost

  • 4 ss romtemperert smør

  • Frøene fra ½ vaniljestang eller 1 ts vaniljeekstrakt

  • 4,5 dl melis

 

Slik gjør du:

Bland smør, brunt sukker og hvitt sukker sammen på medium hastighet til det får en kremtete konsistens. Til sett et og ett egg mens du fortsetter å røre.

Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene av den ene halvparten. Bland sammen vaniljefrø, mel, bakepulver og krydder i en bolle. Bland det godt sammen og vend det forsiktig inn med sukkerblandingen.

Hakk pekannøttene lett slik at du får små biter. Tilsett revet gulrøtter, pekannøtter (la litt være igjen til pynt) og havregryn til resten av deigen. Ha kjøkkenmaskinen på lav hastighet når du gjør dette, eller vend det inn for hånd.

Bruk gjerne en iskremskje og en vanlig skje til å lage små kuler av deigen. Fordel de utover stekebrett kledd med bakepapir. Disse cookiesene vil flyte utover når de stekes så sørg for at de har god plass. Jeg hadde 10 små/medium kuler med deig per stekebrett. 

Stek i midten av ovnen (ett brett av gangen) på 180 grader i 15 minutter. Ta de ut når de blir gyllende i kantene. Disse cookiesen er svært porøse, så la de hvile på stekebrettet i 4-5 minutter før du forsiktig drar de på bakepapiret over på en rist. La de hvile der til de er helt avkjølt.

I mellomtiden kan du lage kremosten.
Bland alle ingrediensene sammen på medium hastighet. Det er viktig at smøret har romtemperatur slik at det ikke klumper seg. Når du har en glatt og seig masse kan du ha den over i en sprøytepose og pynte hver enkelt kjeks. Har du ikke sprøytepose kan du gni utover med en skje. Dryss hakkede pekannøtter på toppen for pynt og spis!


 Tilbake til oppskrifter

Oppskriftsregister / søk