Se video fra boklanseringen her!

Se video fra boklanseringen her!

Gikk du glipp av boklanseringen og foredragene? Her kan du gjenoppleve kvelden og høre presentasjoner fra meg (Julia Edin), lege Arne Røseth og kliniske ernæringsfysiologene Tonje Mellin-Olsen og Torun Knudsen!

Denne videoen er tatt av Cappelen Damm tv under lanseringsfesten for boken lavFODMAP – Magevennlig mat, den 8.september 2015. Det var en magisk kveld for meg som debutant, å se at så mange som 170 dukket opp får å høre presentasjoner, smake på maten og få bøker signert.

Dritt – idé – jubel - takk
Jeg hadde delt inn presentasjonen min i fire deler: dritt, idé, jubel og takk, men først og fremst startet jeg med å presentere meg selv. Deretter til det som er dritt: livet med tarmsykdommer. Jeg har jo både Crohns sykdom og irritabel tarm, og fortalte litt om hvordan jeg, selv i Crohns-friske perioder, har slitt med mageplager som oppblåsthet, magesmerter, utmattelse, kvalme, diaré og forstoppelse. Det var først da jeg fikk veiliding av klinisk ernæringsfysiolog hos Lovisenberg Diakonale Sykehus, at jeg så hvor tydelig sammenheng det var mellom plagene mine og maten. Deretter fortalte jeg litt om hvordan ideen til boka ble til, hvordan jeg ønsket å samle og kombinere perspektivene til leger, ernæringsfysiologer og pasienter i en og samme bok.

Faglige presentasjoner
Etter meg kom lege Arne Rødseth på scenen. Til dere som var der, så la dere helt sikkert merke til gipsen han hadde på hånda, den samme hånda som han energisk brukte til å illustrere hva han ser i skopet sitt. Faktisk hadde Arne blitt operert i hånda i full narkose tidligere samme dag, så at han stod på scenen, fortalte om tarmsykdommer, forskning og hvordan han jobber med dette på Lovisenberg, med så stor entusiasme og engasjement var helt utrolig

Deretter var ernæringsfysiologene Torunn Knudsen og Tonje Mellin-Olsen sin tur på scenen og de fortalte mer om hvordan lavFODMAP dietten og kostholdet fungerer, hvordan de som kliniske ernæringsfysiologer jobber med dette og hvordan de har skrevet kapittelet ”hva er lavFODMAP” i boka. Boka blir av noen møtt med litt kritikk for at vi har skrevet opp spelt og havre som lavFODMAP, men dette ble godt besvart og forklart fra Torunn og Tonje.

Spre ordet
Jeg håper dere vil ha god nytte av videoen og det som blir sagt der. Del gjerne linken til denne siden til andre som kan ha interesse av å vite mer om tarmsykdommer, lavFODMAP og magevennligmat!

// Julia

Ukemeny, uke 40

10 gode råd i en dårligmage periode

0