Koppmuffins med bær

Koppmuffins med bær

Å lage muffins behøver slettes ikke være tidkrevende og styrete. Denne oppskriften tar deg 5 minutter å blande sammen og 2 minutter og 20 sekunder å bake i mikroen – og vips så har du en deilig muffins med bær som du kan spise til frokost, lunsj, som dessert eller servere til gjester!

Porsjoner: 1 muffins

Ingredienser:

  • 2 ss smør

  • 1 egg

  • 1 ss laktosefri melk

  • 3 ss brunt sukker

  • 4 ss glutenfri melblanding for kaker

  • ½ ts vaniljesukker

  • 1/3 ts bakepulver

  • 1/4 ts kanel

  • en klype salt

  • ca. 10 ferske bær (jeg har brukt bringebær)

Slik gjør du:

Finn frem en stor kopp, den bør helst romme 4 dl.  Ha i smør og smelt dette i mikrobølgeovnen. Ved 650 w tar dette ca. 40 sekunder.

Tilsett egg og melk til det smeltede smøret. Bruk en gaffel til å piske dette lett sammen. Tilsett så sukker og rør det godt inn i blandingen. Tilsett så alt det tørre og rør til du har en litt seig blanding. Tilslutt kan du røre inn bærene.

Sett koppen tilbake i mikrobølgeovnen og stek i 2 minutter og 2 sekunder (650 w). Den vil da heve seg og få en ”svampete” konsistens. Husk at koppen er varm når du tar den ut, så være forsiktig. Skal du servere den som dessert og ønsker en ekstra fin presentasjon kan du drysse litt brunt sukker over eller servere med saus. Som frokost/lunsj er muffinsen kjempegod i seg selv og metter godt!


Enchiladas

Glutenfri og eltefri loff med ost

Glutenfri og eltefri loff med ost

0