Biscotti med anis, appelsin og pekannøtter

Biscotti med anis, appelsin og pekannøtter

Biscotti er en tørr, italiensk kjeks som har lang holdbarhet og kan serveres (og dyppes i ) alt fra kaffe og iskrem til en søt hvitvin, eller nytes som de er. Biscotti lages med mel og mandler – to ting som ikke fungerer så bra på en lavFODMAP diett. Her får du derfor min magevennlige variant, som smaker skikkelig jul!

Porsjoner: ca 40 biscotti

Ingredienser:

  • 150 g pekannøtter

  • Raspet appelsinskall fra 2 økologiske appelsiner

  • 110 g usaltet smør

  • 210 g sukker

  • 2 egg

  • 1 ts vaniljesukker

  • 1 ts bakepulver (bruk 2 ts dersom du bruker annet enn Magevennlig melblanding)

  • 1,5 ts anisfrø

  • 0,25 ts salt

  • 325 g søt glutenfri melblanding (se oppskrift side 33 i lavFODMAP – Magevennlig mat)

  • 1 eggehvite til pensling

  • (200 g mørk sjokolade)

Slik gjør du:

Start med å grovhakke pekannøttene og raspe appelsinskall med et zestjern eller rivjern.

Del smør i terninger og rør sammen med sukkeret og appelsinskallet i en bolle. Tilsett ett egg av gangen og rør med en mixmaster eller kjøkkenmaskin til du får en luftig og gul røre. Tilsett deretter vaniljesukker, bakepulver, anisfrø og salt og rør til det er godt blandet inn.

Tilsett melblandingen litt etter litt. Når miksmasteren/kjøkkenmaskinen begynner å slite med å blande deigen, er det på tide å ta hendene fatt. Tilsett de grovhakkede pekannøttene og kna deigen godt sammen. Legg den så i kjøleskapet for minimum 30 minutter.

Del deigen i to og rull den ut til to leiver, rundt40 cm lange og 5 cm brede. Legg leivene på et bakepapirkledd stekebrett med god avstand mellom.

Pensle leivene med eggehvite og stek på 160 grader i ca. 20 minutter. Leivene vil da ha est ut, begynt å få litt farge og så vidt blitt litt faste. Ta stekebrettet ut av ovnen og avkjøl i cirka 10-15 minutter.

Skjær så leivene i 1 cm tykke skiver. Legg hver skive med den ene snittflaten ned på stekebrettet og stek videre på 150 grader til de er tørre, cirka 45 minutter. Avkjøl.

Biscottiene smaker veldig godt slik de er, de kan dyppes i kaffen eller spises ved siden av iskrem. Vil du gjøre de litt ekstra gode kan du også smelte sjokolade og dyppe den ene snittflaten i sjokoladen. Legg de deretter på bakepapir til sjokoladen har stivnet.

Oppbevares tørt, i lufttett boks.


Sjokoladepletter

Sjokoladepletter

Blåbærgløgg

Blåbærgløgg

0