Nøtterundstykker (glutenfrie, lavKarbo og lavFODMAP)

Nøtterundstykker (glutenfrie, lavKarbo og lavFODMAP)

Foto av tre nøtterundstykker på marmor-fjøl

Foto av tre nøtterundstykker på marmor-fjøl

Å kombinere lav FODMAP med Lav Karbo kan være en utfordring, men flere opplever faktisk å legge på seg når man spiser mat som tarmene klarer å bryte ned riktig. Mange lav Karbo-oppskrifter er basert på mandler, men for at dette skal være magevennlig og Lav FODMAP bør du ikke spise mer enn 12 gram mandler  per måltid. Disse rundstykkene (som er både lav FODMAP og lav Karbo) er svært gode og mettende, og du kan trygt spise en til hvert måltid.

Porsjoner: 12 rundstykker

Ingredienser:

  • 125 gr mandler

  • 125 gr peanøtter

  • 250 gr valnøtter/ evt. 1 dl kokosmel

  • 7 egg

  • 2 ts bakepulver

  • litt salt

  • 250 gr gulost

Slik gjør du:

Mål opp riktig mengde mandler, peanøtter og valnøtter. Ha de i en foodprossessor eller kvern . Jeg kjørte de til de var finmalt, men samtidig hadde noen litt større biter.

Riv osten og hell i en stor bolle med nøtteblandingen.

Rør sammen eggene, bakepulver og salt i en egen bolle. Hell det over i nøtteblandingen og elt godt sammen.

Smør et muffinsbrett med formfett eller matolje. Bruk to spiseskjeer til å fordele nøttedeigen i brettet. Rundstykkene stekes på 230 grader i 15 minutter.

Velt forsiktig rundstykkene ut av formen når de er ferdig stekt og la de avkjøles på rist.

Denne oppskriften er inspirert av  Caroline Berg Eriksen sine scones, men tilpasset lav FODMAP.


Enchilada

Caprese lunjssalat

Caprese lunjssalat

0