Energikuler

Energikuler

Disse kulene passer godt som både snacks, mellommåltid og når du er fysen på noe godt. De metter godt og smaker enda bedre. Kulene holder seg fint i kjøleskapet to - tre dager. Kulene inneholder havregryn og kokos som begge er markert som gult av Monash, så ikke spis mer enn fire kuler om dagen.

Porsjoner: ca. 16 kuler

Du trenger:

  • 2 dl  havregryn (evt. glutenfri om du har cøliaki)

  • 1 dl kokosmasse

  • 100 g peanøttsmør

  • 3 ss lønnesirup

  • 2 ss smeltet smør

  • 100 g hakket sjokolade /evt. melkefri sjokolade

  • 1/2 ts malt kanel

  • 1/4 ts malt muskatt

  • 1 ts vaniljesukker

Slik gjør du:

Hakk sjokoladen i små biter. Smelt smøret i en liten kjele. Finn frem en bolle og ha alle ingrediensens i. Bruk først en sleiv til å røre dette godt sammen, og ta deretter hendene fatt for å kna det hele til klissete blanding.

Legg bakepapir på en stekeplate. Trill små kuler av deigen i hendene og sette de på brettet. Synes du deigen er for tørr kan du tilsette litt mer lønnesirup eller smeltet smør, men kulene skal ha en holde formen og være litt klissete. Sette kulene på stekeplaten og bak i ovenen på 130 grader i 20 minutter.

Ta kulene ut av ovnen og la de avkjøle seg. Kulene kan være litt porøse om du spiser de mens de fortsatt er varme, men lar du de stå i kjøleskapet blir de perfekt faste og kan nytes som snacks eller mellommåltid når du blir små sulten og fysen på noe godt!


Bakt ananas med vaniljeis

Bakt ananas med vaniljeis

Sellerirotstappe

Sellerirotstappe

0