Cupcakes med smak av jul

Cupcakes med smak av jul

Lyst på en liten smak av jul uten de tradisjonelle julekakene? Her får du oppskriften på cupcakes med en mild smak av julekrydder og deilig ostekrem.

Porsjoner:  20 cupcakes/ 40-50 minicupcakes

Ingredienser:

  • 3 egg

  • 150 g mørk sirup

  • ca. 360 g søt glutenfri melblanding/ 1 pose Toro glutenfri kakemiks

  • 3 ts bakepulver

  • ½ ts tørket ingefær

  • ½ ts malt kanel

  • ½ ts kardemomme

  • ½ ts malt nellik

  • 1 ss finrevet skall av appelsin

  • 125 g smør

  • 3 dl laktosefri melk

  • ½ dl ferskpresset saft av appelsin

Ostekrem:

  • 100 g mykt smør

  • 370 g melis

  • 200 g laktosefri kremost

  • 1,5 ss ferskpresset saft av appelsin

Slik gjør du:

Bruk en miksmaster eller en kjøkkenmaskin til å piske eggedosis av egg og sirup Du må piske i ca. 5 minutter for å få en fin, luftig og mørk eggedosis.

Bland sammen mel, bakepulver, krydder og revet skall av appelsin i en bolle. Smelt smør i en kjele og tilsett melk og appelsinsaft. Hell veskeblandingen over i melblandingen og rør godt. Vend eggedosisen inn i blandingen og bland alt forsiktig sammen.

Sett cupcakesformer i et cupcakesbrett og fyll de ca. ¾ fulle med røre. Jeg har brukt mini-cupcakes former denne gangen – det gir ca. 45 små cupcakes nok til to munnfuller.

Stek cupcakesene i midten av ovnen på 180 grader i 20-25 minutter for vanlig ”muffinsstørrese” og 10-15 minutter for mini-cupcakes. Bruk en strikkepinne eller lignende til å sjekke om de er ferdige. De skal ha en deilig svampete konsistens, men det skal ikke sitte igjen deig på pinnen. Avkjøles på rist.

Ostekrem
Lag ostekremen ved å piske smør og melis i 5 minutter på høy hastighet i en kjøkkenmaskin til det er hvitt og luftig. Tilsett kremosten og appelsinsaft og pisk i 1 minutt til, til alt er blandet. Ikke pisk for lenge, da kan osten bli varm og frostingen for tynn. Påfør ostekremen på de avkjølte cupcakesene med smørekniv eller sprøytepose.

De pyntede cupcakesene kan gjerne stå litt kaldt for at kremen skal bli stivere, men om du lar de stå forlenge kan de fort bli tørre. Skal du ikke servere alle cupcakesene samtidig anbefaler jeg derfor at du heller oppbevarer cupcakes og ostekremen hver for seg, gir cupcakesene en raskt oppvarming i microen og pynter de med den kjøleskapskalde ostekremen rett før servering. 


Karamelliserte pekannøtter med julekrydder

Karamelliserte pekannøtter med julekrydder

Kyllingform

0