Søte scones med blåbær og kanel

Søte scones med blåbær og kanel

Jeg lar meg ofte inspirere av andre dyktige bloggere og denne gangen ble jeg så fristet av Linda Stuhaug sin oppskrift på søte blåbærscones med spelt, at jeg bare måtte lage en magevennlig variant. Jeg har brukt litt andre ingredienser enn henne, og steketiden blir også lenger siden den glutenfrie varianten er basert på en ganske klissete deig. Uansett er dette en enkel oppskrift, som gir et godt og saftig resultat!

Porsjoner:  6-8 store biter

Du trenger: 

  • 150 g mandelmel

  • 300 g laktosefri, nøytral, yoghurt

  • 1 dl laktosefri melk

  • 60 g sukker (evt. ca 20 g stevia for sukkerfri versjon)

  • 2 ss bakepulver

  • 1 ts kanel

  • ca. 2 -3 dl ferske blåbær

Slik gjør du:

Rør sammen laktosefri yoghurt og melk, sukker, bakepulver og kanel. Mål opp de ulike melsortene i en annen bolle og tilsett dette litt etter litt til det våte. Du skal ha en fast men fortsatt klissette deig.  Elt inn ca. 2 dl ferske blåbær.

Jeg har delt opp deigen min i to emner fordelt på et stekebrett. Jeg brukte en skje til å legge halvparten av deigen i hver sin haug, gni de litt utover slik at de ble flate og runde, og brukte deretter våte hender for å forme de glatte og pene. La de være ca. 3-4 cm høye. Legg resten av bærene, eller så mye du trenger, på toppen av hver scones og dytt de litt ned i deigen. 

Bruk en kniv til å skjære hakk/stykker i deigen før den stekes, slik at de blir enklere å bryte etterpå.

Steik på 180 grader i 30 minutt, eller til overflaten er godt gyllen. De er forsatt litt myk når de tas ut av oven, men lirk de forsiktig over på rist for avkjøling. 

Serveres varm, lun eller kald. Kan spises som den er eller med pålegg! Denne søte varianten passer også godt til is, bær eller som et søtt og mettende mellommåltid. 


Salte scones med rips

Salte scones med rips

Frisk salat med reker

Frisk salat med reker

0