Glutenfri, luftige, lette og sprø vafler
Jeg er veldig glad i vafler, men jeg føler ofte at de glutenfrie variantene kan bli tunge både i seg selv og i magen. Men så kom jeg på en ”hemmelig ingrediens” som mamma hadde i vaflene da jeg var liten: Farris! Her får dere derfor min glutenfrie og laktosefrie (melkefrie) oppskrift på luftige, lette og sprø vafler.
Ingredienser:
- 3 dl glutenfri søt melblanding 
- 1 dl maizenna 
- 5 ss sukker 
- 1 ts (toppet) bakepulver 
- 1 ts vaniljesukker 
- 1 ts malt kardemomme 
- 100 g smeltet smør 
- 2 dl vann eller laktosefri melk 
- 2 - 3 dl kullsyreholdig vann uten smak 
- 4 egg 
Slik gjør du:
Ha alt det tørre i en bolle og bland det sammen. Smelt smøret og bland inn i det tørre sammen med melk/vann og egg, mens du hele tiden rører. Jeg bruker en miksmaster for å få den fin og jevn. La røren stå og svelle cirka 1/2 time.
Du vil nå ha en veldig tykk og seig røre. Når vaffeljernet ditt begynner å bli varmt, rører du inn kullsyreholdig vann til du får en vanlig vaffelrøre-konsistens.
Stek vaflene og server med laktosefri rømme eller yoghurt og syltetøy!


 
            