Juledessert med krumkaker, is og salt karamell

Magevennligmat_Krumkake_is3.jpg

Ikke bare er denne oppskriften en smakskombinasjon av julekaker, vaniljeis og salt karamell som gjør den til julens kanskje aller beste dessert, men oppskriften er også en utmerket måte å bruke opp rester eller de ikke helt perfekter versjonene av krumkaker og andre julekaker - så slipper de å gå i søpla!

Porsjoner: 3-4 stk

Ingredienser:

Karamell:
100 g sukker
4 ss vann
2,5 ss smør
1 dl laktosefri kremfløte
2 klyper salt

6-8 krumkaker eller 6-8 dl knuste krumkakesmuler
1 boks laktosefri vaniljeis (eller den isen du tåler)

Slik gjør du:
Start med å lage karamellen. Ha sukker og vann i en kjele og rør det sammen. Sett kjelen på høy varme og la det koke til sukkeret har smeltet – uten at du rører. Om du rører vil det krystalliseres.

Når alt har smeltet venter du til sukkeret begynner å få en gylden farge jevnt over. Trekk kjelen av platen og tilsett smør i biter. Rør dette gods sammen. Sett kjelen tilbake på varmen og rør sakte inn fløten. La karamellen småkoke i 3-4 minutter mens du fortsetter å røre. Smak til med salt.

Trekk kjelen til side. Karamellen virker fortsatt rennende, men vil stivne når den blir kald. La den avkjøle seg til romtemperatur.

Finn frem noen fine desserttallerken eller dessertglass. Knus krumkaker (1-2 per tallerken) til små og mediumstore biter. Fordel utover. Lag 2 -3 fine iskremkuler per porsjon som du plassere midt på desserttallerken slik at den får en ring med kakesmuler rundt seg. Hell litt av den romtemperert karamellen over iskremen og drypp dråper av karamell enkelt steder på krumkaene. Server med det samme og nyt!


Hjemmelagd leverpostei med bacon

Hjemmelagd leverpostei med bacon

Glutenfrie krumkaker

Glutenfrie krumkaker

0