Banan- og blåbærmuffins med havre (glutenfrie og laktosefrie)

Magevennligmat_bananogblåbærmuffins2.jpg

De ser kanskje ikke så vakre ut, men jeg garanterer deg at de tar det igjen på smak! Disse deilige muffinsene passer like godt i matpakka som i tursekken eller på kakebordet. Med både banan, blåbær og havre er de saftige og kanskje bittelitt sunnere enn andre muffins. 

Ingredienser:
150 g smør (romtemperert)
2 dl brunt sukker
2 egg (romtemperert)
1 dl laktosefri yoghurt naturell
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts kanel
4 dl glutenfri melblanding
1,5 moden bananer (ca.150 g)
Ca. 250 g blåbær
70 g valnøtter
ca. 1 dl havregryn

Slik gjør du:
Bruk en kjøkkenmaskin til å blande sukker og smør til en jevn masse. Tilsett yoghurt og egg, ett om gangen, mens du fortsetter å røre.

Tilsett bakepulver, vaniljesukker, kanel og melblandingen litt etter litt mens du fortsetter å røre på lav/medium hastighet.  Tilsett havregrynene, og tilpass mengden til du får passende konsistens på røren. Røren skal være seig og tykk, men den skal ikke bli til en deig. Derimot skal den henge fint sammen som en tykk røre med en matt farge.

Mos bananene med en gaffel, hakk opp valnøttene i biter og vend dette inn i røren sammen med blåbær. Jeg brukte frosne blåbær denne gangen, og tinte de i mikroen først.  Blir det mye saft av bærene bør du helle av denne først dersom du ønsker pent marmorerte muffins – eller behold saften og få litt saftigere smak, men mer gusjette farge (som mine).

Fyll røren i muffinskopper, ¾ fulle, og strø gjerne litt havregryn på toppen. Stek i midten av ovnen på 180 grader i 20 - 25 min.

La muffinsene hvile på rist før du serverer de.


Gule bomber med pekannøtter

Gule bomber med pekannøtter

Wienerbrød - glutenfrie og lettevinte

Wienerbrød - glutenfrie og lettevinte

0