Kaffefromasj med müsli og karamell

Kaffefromasj med müsli og karamell

Annonse for Soma.no
Denne oppskriften er sponset med produkter fra Soma.no 
Kaken er utviklet, fotografert (og spist opp) av Magevennlig mat v/Julia Edin

Til frokost hører både müsli, kaffe og banan hjemme, så hvorfor ikke kombinere disse til en frokost-dessert? Glutenfri og laktosefri. 

Porsjoner: ca. 8 glass

Ingredienser:
Kaffefromasj:
1 egg
70 g sukker
2 plater gelatin
ca. 0,5 dl kaffe (dobbel espresso)
30 g Supernatur kakaomasse
1 dl laktosefri kremfløte
1 ts vaniljesukker eller 1/2 vaniljestang

Karamell:
100 g sukker
4 ss vann
1 dl laktosefri kremfløte
2 klyper havsalt

Pynt:
3-4 bananer
ca. 2 dl Urtekram Cococrunch müsli eller annen glutenfri müsli
Litt kokosflak, blomster etc. til pynt

Slik gjør du:
Fromasj: Pisk egg og sukker til tykk og luftig eggedosis. Skrap ut frøene av vaniljestangen og tilsett i eggedosisen.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Lag en sterk kopp kaffe, ca. 0,5 dl tilsammen. (Jeg har laget en dobbel espresso). Smelt kakaomassen over vannbad og bland inn kaffen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs de myke gelatinplatene opp i den varme sjokolade- og kaffeblandingen.

Hell den varme blandingen i en tynn stråle inn i eggedosisen, mens du rører forsiktig.

Pisk kremfløten til luftig krem og vend kremen inn i fromasjblandingen. Dette gjør du best for hånd, med en visp, slik at du får rørt vekk alle kremklumper, men samtidig ikke slår ut «fluffen» av kremen.

Fordel fromasjen i tertebunnene. Bruk en slikkepott til å jevne overflaten og sett deretter i kjøleskapet til det har stivnet - rundt 2 timer, men den må gjerne stå over natten.

Karamell: Lag gjerne denne karamellen i god tid i forveien, eller mens tertene avkjøles. Bland sukker og vann i en kjele og sett på middels til høy varme. Du må ikke røre, men kan vende forsiktig på kjelen. La det koke til det så vidt begynner å få en gylden farge over hele massen.

Trekk kjelen til side og tilsett smør i biter mens du rører. Sett kjelen tilbake på platen med svak varme og hell inn fløten i en tynn stråle. Rør og la det koke opp. Kok i ca. 2-4 minutter. Karamellen er ferdig når den blir hengende på en skje og du kan dra en finger gjennom karamellen uten at den flyter tilbake. La karamellen avkjøles til romstemperatur før du bruker den videre.

Pynt: Skjær banan i tynne skiver. Ta fromasjen ut av kjøleskapet og hell på et lite lag med karamell. Hell 2-4 ss med müsli på toppen av hver fromasj og rist det utover så det klistrer seg i karamellen og legger seg som et jevnt lag. Dander bananskiver på toppen og hell på litt karamell på toppen igjen. Pynt med litt kokosflak, blomster eller annet som både smaker og ser godt ut!

Server med det samme, eller la den stå i kjøleskapet en liten stund før servering. Jo lenger tid i kjøleskapet, jo større sjanse for at bananene blir litt brune. Vil du gjøre klart så mye som mulig på forhånd kan du lage fromasj + karamellen dagen før og kun gjøre pyntingen litt før servering!


Basisoppskrift på restepai (glutenfri og laktosefri)

Basisoppskrift på restepai (glutenfri og laktosefri)

Kaffeterte med banan og karamell

Kaffeterte med banan og karamell

0