Pasjonsfruktcurd /pasjonsfruktkrem

Pasjonsfruktcurd /pasjonsfruktkrem

Curd er en tykk og deilig krem som ofte lages med syrlige frukter og smør som hovedingredienser. Det blir en silkemyk, tykk krem som passer perfekt på kaker, som pålegg på brødskiva eller som en slags saus på (den laktosefrie) vaniljeisen! Denne oppskriften er inspirert av oppskrift fra Bakeprosjektet.no, men endret litt på av meg. 

Porsjoner: 1 – ca. 3 dl

Ingredienser:
3 store pasjonsfrukt eller 4-5 små*
1-2 økologisk sitron
90 - 110 g sukker*
4 Eggeplommer
100g smør/ melkefri margarin (kaldt)

*Jo mindre og mer skrukkete pasjonsfrukten er, jo søtere smaker den. Du kan derfor bruke litt mindre sukker dersom du bruker små frukter, eller bruke de større og mer umodne variantene med full mengde sukker.

Slik gjør du:
Del pasjonsfruktene i to og skrap ut innholdet. Bruk en skje og press det godt gjennom en sil. Press til du har fått ut all saften, og du kun står igjen med en frø-masse i silen. Jeg synes denne curden blir ekstra god med litt frø i, så jeg tilsetter ca. 1 ts frø til den silte massen.

Vask 1 sitron godt og riv ca. 1 ts skall.

Mål mengden med fruktsaft, tilsett sitronskallet og press sitronsaft i, til du til sammen får 1 dl pasjonsfrukt og sitron.

Skill eggene og sett eggehvitene til side. Disse er perfekte å bruke videre om du skal lage Pavlova.  

Bland fruktsaften, eggeplommer og sukker i en kjele. Sett på medium varme, og rør hele tiden mens den koker opp. Dette gjør du for å unngå at det blir eggerøre. Når den begynner å boble skrur du ned til svak varme og lar den koke vider i 5-10 minutter, mens du rører med jevne mellomrom. Kremen skal nå bli tykk og seig.

Skru av varmen, men la kjelen stå på platen. Del opp smøret i biter og tilsett gradvis mens du rører. Fortsett å rør til alt smøret har smeltet. Trekk til siden og la den avkjøle seg til romtemperatur, før du heller over på en ren beholder og setter i kjøleskapet til den skal spises.

På lufttett glass holder denne curden seg fint i en uke eller to, men det spørs om den ikke har blitt spist opp innen den tid... 


Pavlova med pasjonsfrukt og mascarponekrem

Pavlova med pasjonsfrukt og mascarponekrem

Gule bomber med pekannøtter

Gule bomber med pekannøtter

0