Lag dine egne glutenfrie melblandinger
Å lage sin egen melblanding gir full kontroll over hvilke melsorter man får i seg. Her gir jeg deg mine beste blandinger. Hver av oppskriftene gir ca. 1 kg melblanding. Bland alle ingrediensene i en stor bolle og oppbevar melet i en lufttett boks eller i zip-poser frem til bruk.
Lys melblanding
- 600 g maisstivelse/potetmel 
- 100 g tapiokamel 
- 100 g hvitt rismel 
- 100 g brunt rismel 
- 20 g xanthangummi / ca 2 ss fiberhusk eller bland ut chiafrø i vann når du baker. 
- 2 ts bakepulver 
Grov melblanding
- 600 g maisstivelse/potetmel 
- 100 g tapiokamel 
- 200 g havremel 
- 2 ts bakepulver 
- ca 2 ss chiafrø blandes i dobbel mengde vann når du baker. 
- + så mye frø du tåler og liker. Det kan være en god ide å kjøre de i blender om du vil ha de finmalt, eller ha de som hele frø om du foretrekker det. 
Søt melblanding
- 600 g maisstivelse/potetmel 
- 100 g tapiokamel 
- 200 g hvitt rismel 
- 20 g xanthangummi / ca 2 ss fiberhusk eller bland ut chiafrø i vann når du baker. 
- 2 ts bakepulver 
- 3 ts vaniljesukker 
// Julia


 
      