Kremet høstsuppe med bacon

”Dette er noe av det beste du har laget” utbrøt Espen noe overrasket da jeg serverte denne suppen i helgen. Han er vanligvis ikke så fan av supper, men med biter av både potet, bacon og krydret chorizo var han solgt. Suppen passer utmerket til både lunsj og middager og kan gjerne serveres med godt brød og smør ved siden av.

Porsjoner: nok til 6 persjoner

Ingredienser:
8 poteter
1 liten bunt gressløk
det grønne av 3 vårløk
1 ss oliven olje (evt. hvitløksolje se oppskrift side 123 i boka)
2 liter kraft eller vann og buljong. (For oppskrift på kraft se side 125 i boka)
12 skiver bacon
ca. 300 gram spansk eller italiensk pølse, hel (jeg brukte Chorizo-pølse, selv om denne inneholder litt hvitløk som er høyFODMAP, men det finnes mange andre gode alternativer uten hvitløk)

1pose/ ca. 1 liter baby spinat

6 dl laktosefri matfløte

Slik gjør du:
Skrell og vask potetene. Del de i fire på langs og snitt hver del i tynne skiver. Klipp og hakk opp gressløken og vårløken.

Varm opp litt olivenolje i en stor kjele og fres gressløken og vårløken. Tilsett ferdig kraft fra kylling eller vann og buljong. La dette koke opp og tilsette så potetene. La poteten koke i kraften til de er myke og nesten faller fra hverandre. Dette tar rundt 10-15 minutter.

Mens dette koker kan du steke bacon og pølse. Fjern skinnet på pølsen og skjær både bacon og pølsen i små biter. Start med å steke baconet over middels varme i et par minutter på hver side. Legg baconbitene over på tørkepapir slik at fettet renner av og de blir knasende sprø. Ha de så over i en liten skål til servering.

Skjær pølsebitene i pannen på middelsvarme til de ”krøller” seg sammen. Hell av fettet underveis. Når potetene har kokt seg møre tilsetter du pølsebitene i suppa, sammen med vaskede spinatblader. La dette koke et par minutter. Du vil se at pølsen vil gi farge til suppa. Tilsett til slutt matfløten og gi suppa et raskt oppkok. Smak til med salt og pepper.

Server med det samme og topp med baconbiter.


Mini frokostpai med egg og bacon (glutenfri)

Mini frokostpai med egg og bacon (glutenfri)

Greskinspirert kylling i pita!

0