Greskinspirert kylling i pita!

Jeg kan fortsatt huske smaken av en fantastisk god pita gyros, da jeg var i Hellas i fjor sommer. Dessverre inneholdt den både løk, hvitløk og pitabrød laget på vanlig mel, så magen var ikke like snill dagen etter. Men smaken var nesten verdt det! Her får dere en magevennlig variant av den greske retten, med saftig kyllingbiter og frisk tzaziki!

Porsjoner: 2

Ingredienser marinade:
1 ts ramsløk
1 ss tørket oregano
3 ss sitronjuice
2 ts rødvins eddik
2 ss oliven olje
1 ts Dijon sennep
2 toppede spiseskjeer med laktosefri gresk yoghurt
Salt og pepper
2 filetter med kyllingbryst

Øvrige ingredienser:
Evt. pommes frittes
2 friske tomater
2 glutenfrie pitabrød
1 ts Dijon sennep
1 porsjon tzatziki saus

Slik gjør du:
Start med å lage marinaden til kyllingen. Bland alle ingrediensene godt sammen i en bolle/skål. Smak til med salt og pepper. Lag tre snitt i hver kyllingfilet, slik at marinaden får kommet ordentlig inn i kjøttet. Legg så kyllingfiletene ned i marinaden og sett på lokk/trekk bollen med folie. La stå i kjøleskapet minimum en time for marinering.

I mellomtiden kan du lage Tzaziki.

Etter en timestid heller du både marinaden og kyllingen i en stekepanne. Stek på middelsvarme i 10-15 minutter til marinaden har trukket seg godt inn i kyllingen og den er gjennomstekt. La kyllingen ligge å hvile et par minutter før du skjærer den i skiver.

Det er mange varianter av gresk pita, og flerer varianter av de blir servert med pommes frittes. Dettekan være godt både å ha i selve pitaen eller ved siden av. Om du ønsker pommes frittes varmes denne opp i ovnen. Husk å velg en variant uten grillkrydder, da dette ofte kan inneholde krydder som hvitløk og løk (høyFODMAP).

Tin pitabrødene. De glutenfrie pitabrødene kan spises uten oppvarming, men jeg foretrekker å dele de i to og gi de en rask oppvarming i brødristeren. På den måten blir de både litt lune og litt sprø. Smør et tynt lag med sennep på den ene innsiden av hvert halve pitabrød. Del tomatene i biter og fyll så hvert halve pitabrød med tzaziki, tomater, kyllingbiter og pommes frittes.

Nyt og drøm deg tilbake til varme feriedager i Hellas!


Kremet høstsuppe med bacon

Magevennlig Tzatziki!

Magevennlig Tzatziki!

0