Mini frokostpai med egg og bacon (glutenfri)

Mini frokostpai med egg og bacon (glutenfri)

Egg og bacon smaker like godt i helger som i hverdager, men det er ikke alltid man har tid til å lage dette til frokost. Jeg har derfor laget en frokostpai med pesto, tomat, egg og bacon. Denne kan du lage dagen før, og ta med deg i hånda på vei ut av huset om morgenen eller ta med til lunsj!

Porsjoner: 6 mini-paier

Ingredienser:

  • 185 g smør

  • 300 g lys glutenfri meldblanding

  • 2 egg

  • 2 ss kaldt vann

  • 6 baconskiver

  • 6 ss pesto (kjøp en variant på butikken som ikke inneholder hvitløk eller lag din egen. Se oppskrift side 129 i LavFODMAP – Magevennlig mat)

  • 6 cherrytomater

  • 6 egg

Slik gjør du:

Lag paibunnen ved å smuldre smøret i melet. Tilsett egg og kaldt vann. Kna det godt sammen. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter. Smør små paiformer godt. Trykk paideigen med en gaffel. Forstek paibunnen i 10 minutter på 200 grader.

Mens paien er i ovnen kan du skjære opp baconskivene i mindre biter og steke de på middels varme i en stekepanne. Ikke stek de sprø, men la de være halvstekte og fortsatt slappe.

Ta deigen ut av ovnen og la den hvile litt. Smør så cirka 1 ss pesto i bunnen av hver pai. Del Cherry tomatene i små båter, og ha i paien sammen med baconbiter (jeg bruker 1 tomat og 1 skive bacon per mini-pai). Knus et egg over hver pai og dander noen blader basilikum på toppen.

Stek paiene med fyll videre i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter. Det kan være litt vanskelig å se når de er ferdige, men eggehviten skal ha blitt helt hvit og plommen skal være midt i mellom rennende og hard (dette er jo litt smak og behag).

Spis frokostpaien med det samme og dryss gjerne litt salt og pepper over. Du kan også legge en pai i kjøleskapet og spise som lunsj dagen etter.


Sitronlapper

Sitronlapper

Kremet høstsuppe med bacon

0