Krydret tomatsuppe

Hvorfor lage kjedelig pose-suppe når det er så enkelt og smaker mye bedre å lage fra bunnen av? I denne tomatsuppen har jeg brukt friske urter som gir en god og krydret smak til suppen, samt litt sødme for å få frem smaken i tomatene. Suppen smaker utrolig godt og tar ikke mer en 15 minutter å lage!

Porsjoner: 4 porsjoner

Ingredienser:
Olje til steking
1 ss fersk ingefær hakket
2 bokser hermetiske tomater
2 spiseskjeer tomatpuré
1 kvist fersk rosmarin
1 ts ramsløk (dersom du tåler. Alternativt kan du bruke tørket gressløk)
1 liten klype chilli flak
8 dl liter grønnsaks- eller kyllingkraft eller -buljong
1 ss lønnesirup
Salt og pepper
Valgfritt: Laktosefri rømme eller fløte og hardkokte egg

Slik gjør du:
Finn frem en medium stor gryte og hell litt olivenolje i bunnen. Hakk ingefær i biter og fres fort i oljen. Hakk opp rosmarin og ha i sammen med ramsløk og en klype chilli. Tilsett boksene med tomat og tomatpure. Gi det et raskt oppkok og la det koke i et par minutter. 

Skru ned varmen og tilsett kraften. Kok opp på nytt og la det små putre i cirka ti minutter. Jo lenger du lar det koke jo tykkere suppe får du, med mer smak. Suppen vil også smake godt om du varmer den opp på nytt dagen etter. 

Smak til med lønnesirup, salt og pepper til slutt. Lønnesirupen kan også erstattes med sukker, men den lille sødmen får frem smaken i tomatene. Bruk til slutt en stavmikser til å fjerne klumper i suppen, slik at du får en jevn og tykk suppe.

Suppen kan spises som den er, serveres med en kladd laktosefri rømme, eller du kan røre inn laktosefri fløte for å gjøre den kremet og mildere. Server gjerne med hardkokte egg i båter.


Enkle oreo-cakepops

Sitronlapper

Sitronlapper

0