Enkle oreo-cakepops

Cakepops ser kanskje komplisert ut, men det kan gjøres utrolig enkelt. I denne oppskriften har jeg brukt de glutenfrie variantene av Oreo-kjeks som du får kjøpt i dagligvarebutikker. Til denne oppskriften trenger du litt fuktighet og her har jeg brukt kaffe for en intens og god smak. Ønsker du en mildere og mer barnevennlig smak kan kaffen erstattes med andre ting som for eksempel laktosefri kremost eller melk. Cakepops kan dekoreres og pyntes på alle mulige måter, så her er det bare å la kreativiten slippe løs!

Porsjoner: 6-8 cakepops

Ingredienser:
12 oreokjeks, glutenfri variant
2 spiseskjeer kaffe/laktosefri melk eller kremost
6-8 lollipop-pinner eller stivt sugerør
100 g mørk kokesjokolade
kokosmasse, hakkede mandler eller kakestrø til pynt

Slik gjør du:
Putt kjeksene i en kjøkkenmaskin med kniver. Kjør rundt til kjeksen bare er smuler. Tilsett ett par skjeer med kaffe eller annen væske. Du vil da få en seig og glatt deig. Kna deigen sammen og del opp i klumper på størrelse med små plommer. Trill ut klumpene til fine kuler. Dekk et fat med bakepapir. Stikk en lollipop-pinne eller et stivt sugerør inn i hver kule og plasser disse på bakepapiret. Det kan godt hende det virker som om pinnen ikke sitter godt nok fast, men dette vil sette seg etter hvert. Sett fatet med kulene i fryseren i minimum 30 minutter. ­

Del sjokoladen i små biter. Finn frem en liten kjele og hell vann i bunn. Sett en liten skål eller bolle over og smelt sjokolade på lav-medium varme. Dypp kulene de kalde kakekulene i sjokoladen og bruk gjerne en skje til å smøre sjokoladen over alle flater. Ønsker du strø på kakene kan du rulle de i dette mens sjokoladen enda er varm. Sett de cakepopsene på en rist for å renne fra seg og tørke. Når sjokoladen har begynt å stivne kan du sett de tilbake på det bakepapir-kledde fatet og inn i kjøleskapet.

Oppbevar cakepopsene i kjøleskapet frem til de skal spises.


Sitronkjeks (saftige, sprø, sure og søte)

Krydret tomatsuppe

0