Is-ostekake

Denne kaken ble til etter at jeg hadde laget litt for mye av den utrolig gode rabarbra- og jordbærsuppen. Jeg tenkte at den friske smaken, og kombinasjonen mellom søtt og syrlig måtte passe perfekt med ostekake og har derfor eksperimentert meg frem til denne is-ostekaken.

Ingredisenser:
10 valgfrie kjeks – for eksempel havrekjeks eller marspiankjeks
3 ss kokosolje

200 g laktosefri kremost
40 g melis
350 ml rabarbra- og jordbærsuppe (alternativt saft fra bær kokt med ca. 2 dl sukker)
300 ml laktosefri kremfløte
½ kurv friske jordbær

Slik gjør du:
Kjør kjeksen i en foodporcessor til du bare har smuler igjen. Varm opp et par spiseskjeer kokosolje i en kjele til den blir flytene og bland sammen med smulene.

Smør en kakeform (21 cm) med kokosfett eller formfett. Hell smuleblandingen i formen og trykk den ut til en tynn bunn. Sett kaldt i kjøleskapet mens du lager ferdig resten.

Visp kremost, melis og rabarbra- og jordbærsuppe (alternativt bærsaft) sammen i en bolle til du får en flytende røre. I en annen bolle visp kremfløten til stiv krem. Vend så forsiktig inn osteblandingen i kremen.

Hell ost-og kremblandingen i kakeformen. Vask og skrell jordbærene og del opp i mindre biter. Fordel bitene jevnt over kaken og la de synke ned i fyllet.

NB. Med denne fremgangsmåten ble det dessverre en del iskrystaller i kaken, men den smakte nydelig allikevel. Ønsker du å unngå krystaller, bør du droppe jordbærene i kremblandingen, og røre lett i den hver 15.-30. minutt til det blir nesten for stivt å røre. Husk å rør forsiktig og ikke for langt ned, slik at du ikke kommer borti bunnen. Pynt heller med ekstra mange friske jordbær på toppen av kaken før servering.

La ostekaken stå i formen i fryseren i minimum 6 timer, helst over natten. Ta kaken ut fryseren 15 minutter før servering og pynt med et lite tårn av jordbær eller roser på toppen.


Marinert ytrefilet av svin

Rabarbra- og jordbærsuppe

0