Marinert ytrefilet av svin

Før var svinekjøtt noe jeg var livredd for å spise, for det kunne lett føles som en stor og tung klump landet i magen etter et måltid. Nå har jeg skjønt at det handler mye både om kvaliteten på kjøttet og hvordan det er stekt. For meg er ytrefilet av svin helt ypperlig. Steker du det riktig smelter det nesten på tungen og med en god marinade på, blir det utrolig godt. Disse kjøttbitene passer godt å server med potetsalat, grillede grønnsaker eller en god salat.

Porsjoner:  2 personer

Ingredienser:
300 gram ytrefilet av svin
ca.  50 gram smør
salt og pepper

Ingredienser, marinade:
4 ss soyasaus
1 ss Dijon sennep
saften av ½ lime
evt. Gressløk til pynt

Slik gjør du:
Del ytrefileten i 4 biter. Til denne oppskriften har jeg brukt kjøttstykker som er ca. 3 cm tykke. Jo likere stykkene er i størrelse og tykkelse, jo enklere er det å kontrollere at de blir likt stekt. Bank kjøttstykkene litt med hånda eller en klubbe.

Bland ingrediensene til marinaden godt samme i en flat skål.

Sett stekepannen på høy varme og ha i smøret. Når smøret begynner å bli brunt kan du ha i kjøttstykkene. Sett varmen ned til middelvarme. Stek kjøttstykkene ca. 2 minutter på hver side.

Når kjøttstykkene har fått en fin og gylden skorpe på alle sider tar du de av pannen og legger de over i skålen med marinade. Det gjør ingen ting om de fortsatt er litt rosa i midten. La de ligge å hvile seg i fem minutter, mens de trekker til seg marinaden. Snu de gjerne rundt et par ganger, så du får fordelt marinaden på alle sider av kjøttet.

Løft bitene ut av marinaden og server med for eksempel salat, potetsalat eller stekt paprika til. 

Jordbær- og rabarbraterte med vaniljekrem

Is-ostekake

0