Smuldrepai med bær

Smuldrepai med bær passer perfekt både om det er varmt og sommerlig ute eller det er kaldt og regner, - det smaker frisk sommer uansett. Denne smuldrepaien er både lavFODMAP (dersom du holder deg til rundt 2 paistykker) og lavKarbo om du bruker Stevia i stedet for sukker (husk at Sukrin er høyFODMAP). Den er ekstremt enkel å lage og kan gjerne servers med krem eller is til.

Porsjoner: 1 pai

Ingredienser:
200 – 400 gram valgfri bær (nok til å fylle bunnen i en paiform)
70 g mandler
70 gvalnøtter
40 g kokosmel
0,5 dl sukker
2-3 ss kokosflak eller kokosmasse
2 ts bakepulver
75 g smør
1-2 ss sukker

Slik gjør du:
Plukk og rens de bærene du ønsker å bruke. Jeg har brukt en kombinasjon av bringebær og stikkelsbær som smakte utrolig godt. Stikkelsbær er ikke testet av Moansh, så selv om min mage tåler det vet vi ikke om den er høy eller lavFODMAP. Andre bær som jordbær, bringebær og blåbær er lavFODMAP og kan trygt benyttes. Bruker du frosne bær må de først tines og deretter helles væsken av før bruk.

Smør en paiform godt i bunnen og langs kantene, med smør eller kokosfett.  Fyll paiformen med bær tett i tett over hele bunnen. Dryss kokosflak over bærene og sett til side.

Kjør mandler og valnøtter i en kjøkkenmaskin med knivblader, til du får en grovhakket masse. Miks nøtteblandingen med kokosmel, sukker og bakepulver og bland godt. Del smøret i små biter som du knar inn i melblandingen til du får en deig av knudrete og myke smuler.

Fordel deigen i små klumper og smuler jevnt over bærene i paiformen. Strø litt sukker over toppen til slutt for å få en fin karamellisert farge og litt ekstra søt smak.

Stek i ovnen på 200 grader i 18 - 20 minutter. Vær obs på at om du bruker andre bær kan steketiden variere, ved blåbær vil jeg for eksempel anta at 10 – 15 minutter er nok. Servers lun.


Sellerirotstappe

Sellerirotstappe

Julias søte kaos (aka Eton mess)

Julias søte kaos (aka Eton mess)

0