Grønnsakssuppe på 10 minutter

Å spise sunt behøver slettes ikke være verken dyrt eller tidkrevende. Her får dere oppskriften på en veldig enkel grønnsakssuppe. Du trenger strengt tatt kun to ingredienser: buljong og grønnsaksblanding. Husk bare å finne buljong eller kraft og grønnsaksblandinger som er lavFODMAP og vær obs på at begge deler kan inneholde løk og hvitløk.

Porsjoner: 2 - 3

Ingredienser:
400 gram grønnsaksblanding (jeg har brukt suppe- og lapskausblanding fra Coop Extra som inneholder gulerøtter, potet, sellerirot og purre)
1 liter vann
2 buljongterninger (jeg har brukt Maggi FondCup som er lavFODMAP)
Plukket kjøtt fra ½ stekt kylling
Evt. ost og/eller frisk koriander til topping

Slik gjør du:
Ha 1 liter vann i en medium stor kjele. Tilsett ½ pose med grønnsaksblanding (ca. 400 gram) og buljongen. La det koke opp, mens du rører med jevne mellomrom. La det koke lett i 5 minutter.

Tilsett det du ønsker av kjøtt. Jeg har her brukt plukket kyllingkjøtt fra ½ ferdiggrillet kylling. Om du gjør det samme er det viktig å fjerne skinnet på kyllingen som ofte inneholder krydder som kan være høyFODMAP – og som dessuten ikke smaker så godt i suppen. Når det gjelder kylling er jeg alltid litt ”hysterisk” over at den ikke skal være gjennom kokt/stekt. Jeg har den derfor i suppen når den så vidt har begynt å koke og lar den koke de siste 5 minuttene samme med resten av suppen.

Server suppen rykende varm, og topp den gjerne med revet ost eller hakket frisk koriander.

Enkelt, sunt og veldig godt!


Krabbekuler

Krabbekuler

Risspagetti med kjøttsaus

0