Risspagetti med kjøttsaus

Spagetti med kjøttsaus er en klassisk rett og det finnes utallige varianter av kjøttsauser. Det gjelder å finne frem til hva en selv synes smaker best og man må derfor bruke litt tid på å smake seg frem, justere mengden og teste ut ulike varianter av for eksempel tomattyper, kjøtt-typer og mengden av krydder. I denne oppskriften får dere en oversikt over basisingrediensene som skal til for å få en deilig tomatsaus med krydder. Mengdene styrer dere selv, slik at sausen blir akkurat slik du vil ha den!

I denne oppskriften anbefaler jeg deg å bruke brun risspagetti. Dette er det beste lavFODMAP pastaen jeg vet om, som er silkemyk og saftig, og smaker (synes jeg) mye bedre enn glutenfrie pastaalternativer. Dette er en spagetti som metter godt i magen, i motsetning til de lyse rispasta-skruene som er lette i magen.

Porsjoner: 3-4

Ingredienser:
400 g kjøttdeig av valgfri type
1 boks hermetiserte, knuste tomater (eller hermetiserte Cherry tomater for ekstra smak)
1 kjøttbuljong (bruk Maggie Fond cup som er lavFODMAP eller ordentlig kraft, oppskrift finner du på side 125 i boka)
1 ss tomatpure
1 -2 ts worcestershire saus (fremhever kjøttsmaken)
litt kanel (begynn med en klype og smak deg frem, gjelder alle kryddere)
litt ramsløk
litt salt og pepper/ eller bruk soyasaus i stedet for salt
litt brunt sukker (fremhever sødmen i tomatene)

brun risspagetti eller valgfri type pasta

Evt. revet parmesan og fersk basilikum

Slik gjør du:
Stek kjøttdeigen i en stekepanne på middelsvarme til alt har blitt gjennomstekt. Bruk gjerne en håndvisp til å røre i kjøttet, da får du enkelt delt opp kjøttdeigen i små biter. Finn en middels stor kjele. Ha i knuste tomater og tomatpure og la det koke opp. Tilsett kjøttet og de ulike krydderiene. Smak deg frem underveis til du har en saus du synes er god. Her i huset bruker vi både kanel, ramsløk og worcestershire saus når vi lager kjøttsaus, men den største hemmeligheten er nok den lille klypen med brunt sukker– den fremhever smaken og balanserer syrligheten i tomatene. La sausen stå å småputre mens du koker spagettien.

Følg mengde og fremgangsmetode som beskrevet på spagetti-pakken.

Når spagettien er ferdig bruker du en stil til å helle av vannet og riste spagettien. Den brune risspagettien er ikke klebrig, men om ønskelig kan du røre inn noen dråper olivenolje for å gjøre den ekstra glatt. Sever med kjøttsaus, fersk basilikum og revet ost over. 


Grønnsakssuppe på 10 minutter

Bringebærkake med sjokoladekrem

0