Fylte vannbakkels

Inneholder link til produkter

Vannbakkels smaker godt til en hver anledning og det er ikke noe vanskeligere å lage i lavFODMAP og glutenfri versjon enn vanlig. Allikevel, selv om jeg har funnet frem til den perfekte oppskriften, gjelder det å være nøye på steketiden. Tas de ut for tidlig vil de kollapse og bli flate, og tas de ut for sent blir de tørre og kjedelige. Følg derfor nøye med - og ta de ut akkurat når de er blitt perfekt gylne!

Porsjoner: 10-12 medium store vannbakkels

Ingredienser:
2,5 dl vann
125 smør
125 g søt glutenfri melblanding/ Toro kakemiks
4 små /3 store egg

Fyll og pynt:
1 porsjon Vaniljekrem (oppskrift på laktosefri variant finner du her)
70 g mørk sjokolade (laktosefri eller Dronning sjokolade)
2 dråper nøytral olje
Valgfritt strøssel (for eksempel is-strøssel, hakkede nøtter, frysetørret bær)
3 sprøyteposer

Slik gjør du:
Ha vann i en kjele og kok opp. Tilsett smør og rør med en tresleiv til det er helt smeltet i vannet. Skru av varmen og trekk kjelen til side. Tilsett melblandingen litt etter litt og rør godt. Jeg foretrekker å veksle mellom å røre med en håndvisp og en tresleiv. I starten bruker jeg vispen til å få en jevn blanding, men så snart den blir tykk og tung går jeg over til sleiv. Tilsett ett og ett egg av gangen og rør godt. Deigen skal være glatt og jevn, men skal allikevel kunne stå av seg selv.

Ha deigen over i en sprøytepose med stor, åpen stjernetupp.  Finn frem to stekebrett og dekk med bakepapir. Lag mellomstore topper av deigen, med god avstand mellom hver vannbakkels.

Stek i midten av ovnen (ett brett av gangen) på 200 grader i 20-25 minutter, til de har en gylden farge. Det er veldig viktig at du ikke åpner ovnen underveis, da vil de falle sammen.

La vannbakkelsene avkjøles på rist.

Når de er avkjølt kan du bruke en skarp liten kniv til å skjære ut en liten firkant på undersiden av hver vannbakkels. Ha vaniljekremen over i en sprøytepose med tynn tupp som du fører inn i åpning på vannbakkelsen. Press inn krem til det ikke er plass til mer, legg på det lille ”lokket” du skar ut og sett på brett. Gjenta på alle vannbakkelsene.

Smelt sjokoladen over vannbad og rør inn to dråper olje for å gjøre den blank og smidig. Hell over i en sprøytepose med tynn tupp. Press ut på toppen av hver vannbakkels. Her kan du leke deg med mønster. Dryss strøssel over mens sjokoladen er varm. Sett de fylte vannbakkelsene i kjøleskapet i minimum 30 min, slik at både sjokoladen og vaniljekremen får stivnet litt før servering.

Disse vannbakkelsene kan fint fryses og spise til enhver anledning!


Pepperlaks med salat av rotgrønnsaker

Marengsegg med sitronkrem

Marengsegg med sitronkrem

0