Rømmepasta med scampi og urter

Inneholder link til produkter

Jeg elsker rispasta, det er lett fordøyelig for magen og smaker godt. Spesielt er jeg glad i brun ris pasta, og i denne oppskriften har jeg brukt brune risskurer. De kokes på 10 minutter, har lite smak i utgangspunktet – men tar til seg mye av smaken til både scampiene, rømmen, og de friske urtene og grønsakene!

Porsjoner: 1 stor tallerken

Ingredienser:
100 g brun rispasta eller riskruer
1 liter vann med litt salt i
ca. 10 scampi (rå)
½ lime
1 cm ingefærrot
nøytral olje
5-6 cherry tomater
2 ss laktosefri rømme
litt parmensan og basilikum

Slik gjør du:
Kok opp vann med litt salt i og kok rispastaen som anvist på pakken.

Rens scampiene, fjern skall og snitt opp ryggen slik at du får fjernet den mørke tarmen. Legg de rensede scampiene i en liten skål med revet ingefær, limesaft og vend de inn med salt og pepper.

Stek scampiene i en stekepanne med litt olje på medium-høy varme. De trenger ikke mer enn et par minutter på hver side, og du vil se at de raskt går fra å være grå/gjennomsiktige til å få en hvit/rosa farge.

Vask og del opp cherry tomatene i små båter.

Når pastaen er ferdigkokt slår du av vannet i et dørslag og lar den renne fra seg et par minutter. I en skål eller bolle blander du pastaen sammen med rømmen. Du kan blande inn de øvrige ingrediensene med en gang, eller legge pastaen over på en tallerken og dandere scampi, tomater, basilikum og parmesan på toppen.

Og violà – en rask og god rett klar til servering. Smak gjerne til med salt, pepper og litt mer limesaft.


Magevennlig og glutenfri bruschetta

Magevennlig og glutenfri bruschetta

Salte scones med rips

Salte scones med rips

0