Magevennlig og glutenfri bruschetta

Magevennlig og glutenfri bruschetta

Denne oppskriften var rett og slett vanskelig å skrive ned, fordi jeg småspiste så mye mens jeg lagde den at jeg til slutt ikke viste hvor mye av ingrediensene jeg hadde brukt. Men det sier vel noe om hvor godt dette er! Bruschetta ble en favoritt  da jeg bodde i Italia, og når jeg denne gangen lagde det med egen dyrkede cherry tomater fra hagen ble de enda bedre enn originalen!  

Porsjoner: ca. 10 – 15 små bruschetta

Du trenger:

  • 1,5 dl olivenolje*

  • 3 båter hvitløk

  • 1 ts ramsløk (valgfritt, gir ekstra smak)

  • 5 glutenfrie brødskiver**

  • 1 pakke gode, gjerne søte, cherry tomater (jeg har brukt ca. 20 – 30 stykk egendyrkede fra hagen, men disse var ganske små)

  • Fersk basilikum (ca 15-20 blader)

  • En god klype havsalt

  • Pepper

* I denne oppskriften blir det en del hvitløksolje til overs, men den kan du fint bruke til å steke kjøtt i, i sauser etc. Hvitløksoljen er en fin måte å få smak, uten at du får i deg de høye FODMAPsene som er i selve hvitløken.

** Glutenfritt brød blir fort tørt, så her har du en gyldne anledning til å bruke opp tørre rester og skalker!

Slik gjør du:

Skrell hvitløkfeddene, del dem i biter og ha dem på et glass sammen med ramsløk (valgfritt). Hell over olivenolje og la det stå en time eller to og trekke til seg smak før du bruker den.

Når du bruker oljen, er det viktig at du ikke får i deg noe av den hele hvitløken. Hell gjerne oljen gjennom en liten sil før bruk for å være på den sikre siden. 

Del brødskivene i fire eller bruk en utstikker til å lage runde biter (det blir da en del overflødig brød, så bruk gjerne en brødskive eller to ekstra). Legg brødbitene på en bakepapirkledd rist og stek ved 180 grader varmluft midt i ovnen, i ca. 10 minutter. De skal da være gylden/lys brune og tørre.

Ta det ristede brødet ut av ovnen og la det kjøle seg ned et par minutter. 

Vask tomatene og basilikumen, og del i små biter. Ha alt i en skål og smak deg frem med salt og pepper. La det stå i et par minutter slik at smakene får blandet seg godt.

Dander brødbitene på et brett. Hell så en teskje med hvitløksolje over hver av. Jeg foretrekker å gjøre dette rett på brødet, slik at hvitløksoljesmaken trekker ned i den tørre skiven, gir smak og bløtgjør litt.

Legg deretter på 1-2 teskjeer med tomatblanding på hver skive. I bunn av skålen vil det nå være en del veske fra tomatene, ikke ta med det dette – da vil bruschettaen bli for myk.

Da er det bare å servere – Prego!


Bakt laks med kremost og grønnsaker

Rømmepasta med scampi og urter

0