Julias glutenfrie "junk-food-crepes"

Magevennligmat_crepes1.png

Reklame! Sponset med Toro Fri - Glutenfrie pannekaker

Da jeg studerte i Italia var Crepes med nutella og vaniljekrem noe jeg innimellom kjøpte på vei hjem fra byen eller på sene studiekvelder. De ble solgt på gatehjørner eller fra iskrem-kioskene, og du kunne kjenne den deilig søte lukten på lang avstand. 

Denne oppskriften er ikke sunn, ikke helt lavFODMAP (inneholder en del melk i pannekake-posen) og ikke noe man burde spise alene eller ofte. Men den er glutenfri, den enkel å lage og den er akkurat så kvalmende, god og søt som jeg husker det fra studietiden min i Italia!

Ingredienser:
½ porsjon hjemmelaget sjokoladepålegg
(evt en klype havsalt + ½ pulverkaffe)

1 pose Idun Mors hjemmebakte kakefyll med vaniljesmak*
3 ss sukker
4 dl laktosefri melk

1 pose Toro glutenfrie pannekaker**
4,5 dl vann
Litt smør
Litt melis

* denne har jeg alltid liggende på lur, fordi den er laktosefri, glutenfri og super-enkel å vispe sammen på 1-2-3. 

**denne posen inneholder endel melk, men du kan selvsagt lage dine egne pannekaker fra bunnen av og bruke laktosefri melk i stedet. 

Slik gjør du:
Start med å lage sjokoladepålegg om du ikke alt har det klart. Om du har det klart, og det har stått kaldt, kan du ta det ut av kjøleskapet og la det bli romtemperert. Du kan også ha det et par sekunder i mikroen, så det blir mykt og lett å smøre. (For mer smak: rør inn ½ ts pulverkaffe og en klype havsalt).

Lag kakefyll/vaniljekremen som anvist på pakken, eller lag vaniljesaus fra bunnen om du ikke er like lat som meg. Oppskrift på laktosefri vaniljekrem finner du her! 

Lag deretter glutenfrie pannekaker som anvist på pakken. Pass på å kun bruke litt smør i panna, blir det for mye blir pannekakene tunge og fete. Når en pannekake er klar, smører du et lag sjokoladepålegg over og bretter den i to. Smør så på et lag vaniljekrem og brett igjen. Dryss over melis.

Gjør dette med alle, og server mens den enda er varm!

Topp gjerne med en iskule eller to!


Wienerbrød - glutenfrie og lettevinte

Wienerbrød - glutenfrie og lettevinte

Magevennlig sjokoladepålegg med pekannøtter

Magevennlig sjokoladepålegg med pekannøtter

0