Scampispyd

Scampispyd er en lett og deilig rett som passer like godt å lage på grillen om sommeren som i stekepanna om vinteren. Scampier smaker utrolig godt som den er, men man kan også variere smakene litt ved å legge de i marianade. Her får dere oppskriften på to av mine favoritter: syrlig og friske sitronscampi og salte og spicy soyascampi. Server gjerne scampispydene med Lav FODMAP Tzatziki.

Porsjoner: 4

Sitronscampi:
1 pose scampi (ca. 30 scampi)
Skall av ½ sitron
1 dl sitronsaft
1 sitron i skiver
2 dl hvitløksinfusert olje
1 ts salt
1 ts pepper
cirka 10 spyd

Slik gjør du:
Rens scampiene ved å ta av skallet og gjøre et lite snitt langs ryggen. Dra ut tarmen.

Riv skallet av ½ sitron og press ut cirka 1 dl saft. Bland saft, skall og olje sammen med salt og pepper i en bolle. Ha de ferdig rensede scampiene i marinaden og la den stå kaldt i 1 times tid.

Del sitronen i skiver eller båter. Tre annen hver scampi og sitron på hvert spyd. Jeg har cirka 3 scampier og to sitronbiter per spyd.

Stek eller grill scampispydene på medium- høy varme i et par minutter på hver side.
 

Soyamarinerte scampi:
1 pose scampi (ca. 30 scampi)
0,5 dl glutenfri soyasaus
2 dl hvitløksinfusert olje
0,25 dl limesaft
skallet av ½ lime
1-2 ts ramsløk
1 vårløk (kun det grønne)
1 ts pepper
cirka 10 spyd

Slik gjør du:
Rens scampiene ved å ta av skallet og gjøre et lite snitt langs ryggen. Dra ut tarmen.

Riv skallet av ½ lime og press ut saften av hele. Kutt det grønne på vårløken i små biter. Bland saft, skall, soyasaus og olje sammen med vårløken, ramsløk, salt og pepper i en bolle. Ha de ferdig rensede scampiene i marinaden og la den stå kaldt i 1 times tid.

Tre de marinerte scampiene på spyd. Stek eller grill scampispydene på medium- høy varme i et par minutter på hver side.


Kokossnacks

Julias lag-på-lag-form / glutenfri auberginelasagn

Julias lag-på-lag-form / glutenfri auberginelasagn

0