Glutenfri lefseruller (med smak av sommer!)

Glutenfri lefseruller (med smak av sommer!)

De siste årene har jeg galant styrt unna lefser på koldtbord og tapas, rett og slett fordi de fleste inneholder hvetemel. Men etter at jeg oppdaget Odins potetbrød har jeg brukt disse til alt fra å lage lefser med sukker, smør og kanel, spise som flatbrød, brukes som lomper til pølser og ikke minst som deilige lefseruller. Potetbrød er naturlig glutenfritt og du finner det som regel i frysedisken. 

Her får dere min oppskrift på en enkel og god lefserull-variant med kremost, basilikum og soltørkede tomater. De ser kanskje ikke så gode ut - men det er de! Variere gjerne oppskriften med spekeskinke eller røket laks i tillegg!

Porsjoner: 2 ruller - ca. 14 biter

Du trenger:

  • 6 flak Odins potetbrød

  • ca. ½ pose friske spinatblader

  • ca. 20 friske blader basilikum

  • 4 stilker gressløk

  • 5 soltørkede tomater*

  • 200 gram laktosefri kremost

  • ca. 40 gram revet parmesan

  • salt og pepper

* Soltørkede tomater er testet som lavFODMAP ved 8 g (2 stk) og moderat ved 16 g ( 4 biter). Vær allikevel obs på at en del soltørkede tomater kan inneholde krydder i laken som er høyFODMAP. Jeg har brukt soltørkede tomater i olje fra Coop. Disse inneholder ikke hvitløk, løk eller andre høyFODMAP ingredienser, og er dermed helt trygge i små mengder.

Slik gjør du:

Fukt potetbrød-flakene raskt under rennende vann og pakk de inn i fuktige håndklær. Pass på at de ikke ligger oppå hverandre, men at du har et lag med håndkle mellom hverellers vil de klistre seg sammen. Potetflakene er svært skjøre så være forsiktig med de.

Legg de soltørkede tomatene på kjøkkenpapir slik at de får rent av seg oljen. Skyll spinatblader, basilikum og gressløk godt. Hakk opp gressløken og de soltørkede tomatene. I en skål blander du sammen kremosten, revet parmesan, soltørkede tomater og gressløk til en tykk krem og smaker til med salt og pepper.

Pakk potetbrød-flakene forsiktig ut av de fuktige håndklærne. Jeg lager mine ruller i tre lag: På det første laget smører jeg et tynt lag med ostekremen og fordeler deretter blader av basilikum og spinatblader utover. Smør deretter litt kremost på et nytt lag og legg dette med osteflaten ned mot bladene, slik at den limer seg sammen. Gjenta deretter denne prosessen på det neste laget. Øverste laget smøres også med kremost før du ruller den forsiktig, men fast, sammen til en rull. Gjør det samme på neste rull. 

Legg rullene i kjøleskapet i ca. 15 minutter før du skjærer de i biter, ca. 2 cm tykke og serverer. Om du synes rullene blir litt for løse kan du holde de sammen med tannpirkere (pass på å bruke tannpirkere uten smak).


Grillede lime- og korianderscampi med ananassalsa!

Grillede lime- og korianderscampi med ananassalsa!

Iskake med marengs, bær og salte karamell-nøtter

Iskake med marengs, bær og salte karamell-nøtter

0