Lapskaus

 

Lapskaus ser kanskje ikke så lekkert ut, men til gjengjeld smaker det veldig godt! Lag gjerne ekstra stor porsjon og frys ned, så kan du enkelt tine og varme opp på travle dager. 

Porsjoner: 6

Ingredienser:
600 g storfekjøtt av høyrygg uten bein
smør til steking
4 dl kjøttkraft
     eller 4 dl vann + 1 stk Maggie buljongcup (lavFODMAP)
6 stk potet
3 stk gulrot
1 brokkoli
1  persillerot
salt og pepper etter smak
evt. litt maizenna eller potetmel

Slik gjør du:
Pakk ut kjøttet og la det renne av seg. Finn frem en skarp kniv og et skjærebrett. Mitt kjøtt hadde en stor fettrand, og fett som dette må kroppen min må jobbe mye med for å fordøye og jeg fort blir sliten og trøtt av. Derfor velger jeg å skjære dette vekk, men det er selvsagt valgfritt. Skjær kjøttet i terninger, ca. 1 x 1 cm.

Vask grønnsakene godt. Jeg velger å beholde skallet på. Skjær i terninger

Brun kjøttet, litt av gangen, i en varm stekepanne med godt med smør i. Ha kjøttet over i en gryte, hell over kraft eller vann og buljong. Tilsett grønnsaksterningene og la det småkoke på middels varme til alt er mørt.

Kraften vil etter hvert trekke seg sammen til en tykk saus, men om den ikek skal gjøre det kan du ”jukse” litt. Bland ut et par spiseskjeer maizenna i et glass med litt kaldt vann. Hell over i lapskausen og rør rundt til det tykner. Smak til med salt og pepper.

Severes med litt tyttebærsyltettøy. Lapskaus blir nesten enda bedre oppvarmet dagen etter, og den kan fint fryses.


Print Friendly and PDF