Glutenfrie harde peppernøtter

Glutenfrie harde peppernøtter

Denne oppskriften på glutenfrie peppernøtter er ganske stor, så bak gjerne sammen med flere, eller legg dem på glass og gi bort som gaver. Disse peppernøttene kan også lages melkefrie.

Ingredienser

  • ½ kg sirup

  • ½ kg sukker

  • 1 dl (laktosefri) kremfløte

  • 125 g smør

  • 1 ts pepper

  • ½ ts natron

  • ca 1 kg fin glutenfri melblanding

Slik gjør du:

Kok opp alle ingrediensene utenom melet.
Sikt deretter melet inn i røren mens kjelen fortsatt står på svak varme. Jeg begynner alltid med cirka 60% av melet, rører godt og lar det svelle litt før jeg tilsetter resten gradvis for å se hvor tykk den blir. Ikke lag deigen for fast, tilsett heller mer mel under utbakingen.

Ta kjelen av plata, men hold deigen varm. Dekk den gjerne med plast og lokk, men pass på så den ikke blir brent.

Ta litt og litt deig på bordet. Er deigen for løs, kan du kna inn mer mel. Lag pølser og del i biter som trilles runde.

Legg kulene på bakepapirkledd stekebrett og stek ved 180 grader i 15-20 minutter. Avkjøl på rist.

Tips!
Peppernøttene er harde, så de bør suges. De smaker fortreffelig sammen med kaffe.


Tacogryte med spaghetti

Tacogryte med spaghetti

Glutenfrie appelsin- eller sitronkjeks

Glutenfrie appelsin- eller sitronkjeks

0