Terte med hvit sjokolade og mascarpone

Terte med hvit sjokolade og mascarpone

Denne kaken ser fantastisk ut, men smaker faktisk enda bedre. Med en sprø tertebunn, silkemyk krem av mascarpone og hvit sjokolade, og toppet med friske bær er dette en uslåelig dessert – perfekt til å avslutte en sommerlig grillkveld.

Porsjoner: 1 stor terte (ca. 26 cm)

Ingredienser:

  • 225-250 g Toro Fin kakemiks

  • 100 g kaldt smør

  • 2 ss melis

  • 1 stort egg

  • Litt mel til utbaking

  • 250 g mascarpone

  • 200 g hvit sjokolade

  • 3 dl kremfløte

  • 1 eske/ca. 400 g jordbær

  • Melis til dekor

 

Slik gjør du:

Del smøret i biter og ha det i en stavmikser/foodprosessor med kniver sammen med melet. Bland sammen til du får en sandlignende konsistens. Ikke bland så lenge at det begynner å klumpe seg.  

Hell over i en bakebolle og tilsett melis og egg. Kna sammen for hånd til en deig. Dekk deigen med plast og la den hvile i kjøleskapet i minimum 30 minutter.  

Når deigen er god og kald igjen kjevler du den ut til en leiv på cirka 3 mm på et bakepapir eller silikonmatte med mel. Vipp leiven forsiktig over i terteform (24-28 cm). Press den godt ut i formen og oppover sidene. Om det ikke skulle gå kan du også dele deigen i mindre biter og trykke de utover terteformen.

Bruk en gaffel til å prikke hull i deigen og sett den kaldt i minimum 15 minutter før den skal stekes. Du kan også fryse deigen i formen, og ta den opp når du er klar til å steke.

Dekk deigen med bakepapir og hell bakekuler/tørre erter i. Plasser den kalde deigen i midten av ovnen, forvarmet til 180 grader, og stek i 10-12 minutter. Fjern bakepapiret og kulene, og stek videre i 5 – 10 minutter. Terten skal nå ha en sandaktig, tørr konsistens og være lys gyllen. La den avkjøle seg helt på en rist.

Smelt mascarpone og hvit sjokolade over vannbad. Dette tar fort 10 minutter, men pass på at bollen ikke treffer vannet under. Vend forsiktig på røren innimellom, men ikke rør mye i den – da vil den bli hard og klumpete. Skulle du allikevel få noen klumper i blandingen kan du helle den over en sil og klemme klumpene ut med en skje. La blandingen avkjøles til romtemperatur.

Pisk fløten til krem. Tilsett kremen en skje av gangen, til mascarpone- og sjokoladeblanding og vend det forsiktig sammen. Hell til slutt blandingen over tertebunnen og bruk en spatula eller stor kniv for å få en jevn overflate. Sett i kjøleskapet til kremen blir fast, aller helst over natten.

Server kaken med rensede, friske jordbær og dryss melis over.

Tips: Denne kaken kan fint fryses, uten jordbær på toppen. Ta den opp cirka 30 minutter før servering, eller bare fem minutter før om du heller vil servere den som en iskake.

Lettvinte glutenfrie piknikspyd

Lettvinte glutenfrie piknikspyd

Grovt eltefritt olivenbrø

Grovt eltefritt olivenbrø

0