Frisk crudité
Bildebeskrivelse: Nærbilde  av frisk crudité på et hvit fat med rød bord.

Bildebeskrivelse: Nærbilde av frisk crudité på et hvit fat med rød bord.

Curidté er friske, rå grønnsaker, ofte servert med en fet dip. Denne varianten er litt mer moderne, mye sunnere og veldig god. Grønnsakene er kuttet syltynne i store, delikate flak. Dressingen er mager og frisk og salaten passer utmerket til alle typer kjøtt/kjøtterstatninger eller som et lett mellommåltid.

Tips:
Bruker du økologiske (sprøytede) grønnsaker kan du ta vare på avskjær og skall. Bruk dette til å koke kraft! 

Ingredienser: 

  • 10 knaskegulrøtter eller 6 små gulrøtter

  • 4 reddiker

  • 1 pastinakk

  • ½ fennikel

  • 3-4 blad frisésalat/crispisalat

  • 4 ss rapsolje

  • 1 ss hvitvinseddik

  • ½ ts sukker

  • 2 ts grov sennep

  • salt og pepper etter smak

Slik gjør du: 

Vask og eventuelt skrell grønnsakene. Skjær dem i veldig tynne skiver. Har du et rivjern eller en mandolin blir jobben litt lettere. Riv salatbladene i store biter. 

Legg de skivede grønnsakene i en bolle med isvann en liten stund, maksimum 30 minutter. Da vil grønnsakene bli enda sprøere før servering. Ligger de for lenge blir de vannet ut. Rist vannet godt av før du blander grønnsakene sammen i en bolle. 

Bland olje, eddik, sukker og sennep sammen. Hell det over grønnsakene og vend dressingen forsiktig inn før servering.


Ramsløksbrød

Ramsløksbrød

Panna cotta med blåbær og appelsin

Panna cotta med blåbær og appelsin

0