Stekte risnudler med scampi

Stekte risnudler med scampi

Bildebeskrivelse: Nærbilde av en stekepanne med risnudler, scampi, koriander, peanutter og cherry tomater mot grå stein-bakgrunn.

Bildebeskrivelse: Nærbilde av en stekepanne med risnudler, scampi, koriander, peanutter og cherry tomater mot grå stein-bakgrunn.

Denne oppskriften er hentet fra min bok Magevennlig Mat som du får kjøpt på denne linken! 


Dette er min «dagen derpå»-rett. Da mener jeg ikke dagen etter å ha drukket alkohol, men dagen etter å ha spist noe med høyFODMAP eller i perioder jeg er ekstra dårlig. Denne enkle og gode retten er rett og slett ekstra god for magen min og metter godt, samtidig som magen får tid til å hente seg inn igjen fra utskeielser.

Porsjoner: 2

Ingredienser:

  • ½ pakke risnudler

  • 400 g rå scampi

  • 2–3 ss nøytral olje

  • 2 cm frisk ingefær

  • En neve frisk koriander

  • litt olje til steking

  • 2–4 ss glutenfri soyasaus

  • ½ lime

  • salt og pepper


Slik gjør du:

Kok opp vann og salt og ha risnudlene i det kokende vannet. 

Ta kjelen av platen og la nudlene trekke til de  myke. Hell deretter av vannet og skyll dem i kaldtvann. Da er de lettere å steke uten at de går i stykker. 

Hvis du ikke får tak i ferske scampi, må du tine dem før bruk. Legg dem gjerne i en bolle med iskaldt vann, da går det raskere, eller tin i kjøleskap over natten. Fjern skallet, skjær et lite snitt langs ryggen og fjern den brune tarmen. 

Vend scampiene inn i olje, salt og pepper i en bolle. 

Grovhakk ingefær og koriander. Varm opp en stekepanne med litt olje og stek scampiene til de er rosa, sammen med ingefær. 

Ha de kokte risnudlene i den varme stekepannen. Stek dem til de klumper seg sammen og blir gylne og litt «klissete». Smak til med soyasaus underveis.Ha nudel- og scampiblandingen over på en tallerken og dryss frisk koriander over.  

Server gjerne retten med en limebåt til, som man selv kan presse over.

Tips:

Gjør retten litt mer spennende ved å tilsette for eksempel cherrytomater, paprika, gulrot og chili. Ha dette i pannen samtidig med ingefær og koriander, slik at det blir godt stekt og blander seg inn med nudlene. Ved å tilsette disse ingrediensene vil ikke retten lenger være ekstra magevennlig (tillatt på Lovisenbergdietten), men fortsatt lavFODMAP.


LavFODMAP hvitløksolje

LavFODMAP hvitløksolje

Julepavlova med trollkrem

Julepavlova med trollkrem

0