Påskekjeks med appelsin- eller sitronsmak

Påskekjeks med appelsin- eller sitronsmak

Bildebeskrivelse: gule påskekjeks formet som egg dekorert med fargerik melis ligger på en mørk grå bakgrunn.

Bildebeskrivelse: gule påskekjeks formet som egg dekorert med fargerik melis ligger på en mørk grå bakgrunn.

Ingen påske uten baking! Her i huset synes Vetle (3,5 år) at man burde kunne bake pepperkaker hele året, siden han elsker å stikke ut kjeks av en smidig deig. Derfor tenkte jeg at vi kunne lage påskekjeks i stedet, men fortsatt med en smidig deig det er lett å jobbe med, leke med, stikke ut og pynte. Disse kjeksene smaker litt syrlig, litt søtt og er perfekt sprø og myke! Egner seg både til å legge i påskeegget, gi bort og til å spise opp selv!

Porsjoner: 70 – 80 stk

Ingredienser:

  • 125 gram lys sirup

  • 150 gram sukker

  • 150 gram margarin (ev. uten melk)

  • 1 dl (laktosefri) kremfløte (eller vann)

  • ca. 1 pose (365 g) Toro glutenfri lys melblanding eller kakemiks

  • Revet skall av en sitron eller ½ appelsin*

  • 3 ss appelsinjuice eller sitronsaft 

  • 2 ts vaniljesukker

  • 2 ts bakepulver

  • ca. 1 -2 dl glutenfritt mel til utbaking
    *valgfritt. Dette gir mer smak til kjeksen, men kan være litt for mye for noen barn - som min sønn. Han foretrekker uten.

Pynt:

  • ca. 1 pakke melis

  • sitronsaft fra ca. 1 sitron

  • Ulike konditorfarger

  • Valgfri pynt, vi har brukt ulike strøssel og seigmenn

Slik gjør du:

Smelt sirup og sukker i en kasserolle. Trekk kasserollen fra platen, rør i smøret og la den smelte. Tilsett fløten til blandingen. Alternativt for melkeallergikere er å bruke vann, soyamelk eller havrefløte. Tilsett de andre ingrediensene. Rør forsiktig.

La deigen stå kjølig noen timer før du bruker den.

Kjevl deigen ut til 3-5 millimeter tykke leiver og trykk ut små runde kjeks, eller andre figurer.

Stek de i 10-12 minutt ved 180 grader.

Avkjøl helt på rist før du pynter de.

Til pynt: bland melis med sitronsaft og ulike konditorfarger. Lag marmorm-ønster ved å legge på litt hvit melis og litt farget melis og dra de forsiktig sammen. Strø gjerne på strøssel og la de tørke på rist.


Påskekake (glutenfri krydderkake med sjokoladekrem

Påskekake (glutenfri krydderkake med sjokoladekrem

Ramsløksbrød

Ramsløksbrød

0