Laktosefri sitronkrem / lemoncurd

Laktosefri sitronkrem / lemoncurd

Sitronkrem kan brukes på alt fra vafler, på brødskiva, til pavlova, i cupcakes, makroner eller som fyll til en en deilig frisk sitronpai med bær. 

Sitronkrem: ca. 4 dl

Ingredienser:

  • 1 ½ dl presset sitronsaft (2-3 sitroner)

  • revet skall av 2 sitroner (helst økologiske, uten voks på skallet)

  • 200 g sukker

  • 5 eggeplommer

  • 100 g smør

Slik gjør du:

Start med å gjøre klar alle ingrediensene: Vask og skrubb sitronskallet godt, særlig om du ikke bruker økologiske sitroner.  Riv sitronskall og press ut saften. Mål opp riktig mengde sukker og skill eggeplommer fra hvitene. Bland alt sammen i en metallbolle (eller en annen bolle som tåler varme).  

Kutt opp smøret i terninger og ha det lett tilgjengelig. 

Sett bolle med sitronblandingen over en kjele med kokende vann. Pass på at bunnen av bollen ikke går nedi vannet. Varm opp blandingen over vanndampen under stadig omrøring til den blir tykkere og kremete.  Dette kan ta opptil 20 minutter, men vær oppmerksom og rør hele tiden. Blandingen skal ikke på noe tidspunkt koke. Dersom den varmes for raskt opp, eller koker, vil eggene koagulere og det bli til eggerøre i stedet. Ta kjelen av platen og rør inn smøret.

Avkjøl kremen i kjøleskapet til den er helt kald og helst til dagen etter. Sitronkremen vil da tykne i konsistensen og bli mer kremete. Oppbevarer du sitronkremen  i et lufttett glass, vil den holde seg i en uke.


 Sitronrullekake (glutenfri, laktosefri og lavFODMAP)

Sitronrullekake (glutenfri, laktosefri og lavFODMAP)

Grovt glutenfritt brød

Grovt glutenfritt brød

0